• Postavka „Pobednici – zrenjaninski paraolimpijci“ u čast naših šampiona

    Postavka pod nazivom „Pobednici – zrenjaninski paraolimpijci“ biće otvorena u Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u ponedeljak, 20. decembra, u 12 časova.   Grad Zrenjanin i Narodni muzej ovu izložbu organizuju u čast sugrađana koji su na nacionalnom i internacionalnom nivou zabeležili vrhunske rezultate u nekoliko sportskih disciplina, predstavljajući svoje klubove i grad. Njihove biografije, […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Postavka „Pobednici – zrenjaninski paraolimpijci“ u čast naših šampiona

    Postavka pod nazivom „Pobednici – zrenjaninski paraolimpijci“ biće otvorena u Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u ponedeljak, 20. decembra, u 12 časova.

     

    Grad Zrenjanin i Narodni muzej ovu izložbu organizuju u čast sugrađana koji su na nacionalnom i internacionalnom nivou zabeležili vrhunske rezultate u nekoliko sportskih disciplina, predstavljajući svoje klubove i grad. Njihove biografije, kao i priloženi predmeti svedoče o važnosti učešća osoba sa invaliditetom u sportskom životu.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Najmlađi igrači iz Mihajlova su ponos sela koje živi za fudbal

     

    Paraplegičarski sport u Zrenjaninu je svoj najneposredniji izraz pronašao u delovanju i uspesima dva kluba koja su ostvarila zavidne rezultate u proteklom periodu. U pitanju su Stonoteniski klub invalida „Zrenjanin K2“ i Streljački klub osoba sa invaliditetom „Olimp“.

     

    Izložba „Pobednici – zrenjaninski paraolimpijci“ predstavlja sportiste sa invaliditetom, učesnike paraolimpijada, nekadašnjih i aktuelnih članova ovdašnjih sportskih klubova. Predstavljeni su stonoteniser Goran Perlić, strelci Snežana Nikolić, Laslo Šuranji, Živko Papaz i Simo Kecman, plivačica Katarina Draganov Čordaš i skijaš Jasmin Bambur.

     

    Zrenjaninci na paraolimpijadama nastupaju u stonom tenisu, streljaštvu, plivanju i skijanju. Među srpskim paraolimpijcima ima takmičara i u atletici.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Izložbu su priredile Aleksandra Đukić, Duška Kolarov i Ivana Arađan iz Narodnog muzeja Zrenjanin.

     

    zrenjaninski paraolimpijci

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport