• Menadžer Mančester junajteda pohvalio Zorana Bambija Tošića

    Uoči večerašnje utakmice između Mančester junajteda i Partizana, koja se odigrava na stadionu u Humskoj, u okviru trećeg kola grupne faze Lige Evrope, menadžer čuvenog engleskog kluba Ole Gunar Solskjer je uputio reči hvale na račun zrenjaninskog fudbalera Zorana Bambija Tošića, inače igrača Partizana.   Norvežanin na klupi Mančester junajteda je kazao da njegovom timu […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Menadžer Mančester junajteda pohvalio Zorana Bambija Tošića

    Uoči večerašnje utakmice između Mančester junajteda i Partizana, koja se odigrava na stadionu u Humskoj, u okviru trećeg kola grupne faze Lige Evrope, menadžer čuvenog engleskog kluba Ole Gunar Solskjer je uputio reči hvale na račun zrenjaninskog fudbalera Zorana Bambija Tošića, inače igrača Partizana.

     

    Norvežanin na klupi Mančester junajteda je kazao da njegovom timu večeras najveća opasnost preti od iskusnog fudbalera Partizana Zorana Tošića.

     

    – Gledali smo dosta Partizanovih utakmica, čak i uživo protiv Moldea, mog bivšeg tima. Razgovarao sam sa trenerom Moldea, pričao i sa Tošićem, koji je fantastičan momak… Ima odličnu levu nogu. Samo da zaustavimo njegovu levicu, jer mu je to najveći kvalitet – nije štedeo Gunar Solskjer pohvale na račun poznatog Zrenjaninca.

     

    ZORAN TOŠIĆ: Davao sam sve od sebe, ali nije bilo dovoljno

     

    S druge strane, prvotimac crveno – belih Zoran Tošić se prisetio dana koje je proveo u dresu Mančester junajteda. Kada je 2009. došao u Mančester za sedam miliona funti, tada 21-godišnji Tošić je smatran jednim od najvećih evropskih talenata.

     

    – Ubacili su me odmah u prvi tim. Osećao sam se kao da je potpuno drugi sport. Bilo mi je jako teško tih prvih nekoliko nedelja u Mančesteru. Lopta se kretala tako brzo na treningu i niko je nije gubio. Sem mene. Davao sam sve od sebe, ali nije bilo dovoljno. To nije bio fudbal koji sam poznavao – ispričao je Tošić.

     

    Pročitajte još: Mate Nemeš osvojio prvu medalju za Srbiju na Vojnim igrama u Kini

     

    Bambi je kazao da je mislio da može da igra za Junajted, ali da je postojao i razlog zašto nije bio na njihovom nivou.

     

    – Ti igrači su bili potpuno posvećeni. Gigs je imao 36 godina, Skols 34, a trenirali su 200 odsto i živeli fudbal 24 časa dnevno. Vozili su bicikl pre treninga, a posle išli u teretanu. Kod nas u Beogradu je postojala teretana, ali je tada niko nije koristio. Sada je u srpskom fudbalu drugačije, ali tada… – kazao je Zoran Tošić.

     

    Adut Partizana priznao je i da je kao dečak navijao za Junajted, još od 1999. Svideo mu se, kaže, taj tim koji nikada ne odustaje. A onda je u Mančester stigao Vidić, pa su se emocije dalje razvijale.

     

    – Jednom sam izgubio loptu na treningu, a Nemanja je počeo da viče na mene na srpskom. Slušao sam ga – prisetio se Tošić.

     

    Tošić je igrao pet puta za Junajted, ulazeći sa klupe. Počinjao je prijateljske utakmice, a dao je gol protiv kineskog Hangžua u predsezoni 2009. Ubrzo je otišao na pozajmicu u Keln, i iako ga je ser Aleks Ferguson ubeđivao da može da dostigne potreban nivo, želja za prvim timom bila je veća, pa se obreo u CSKA.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport