• Pokrenuta inicijativa da Radomir Antić u Žitištu dobije trg ili ulicu

    Samo nekoliko dana nakon što je preminuo Radomir Antić, istaknuti srpski i jugoslovenski fudbaler, a potom i izuzetno uspešni fudbalski trener i stručnjak, u Žitištu, gde je rođen, pokrenuta je inicijativa da se po njemu nazove stadion, trg ili ulica u ovom srednjobanatskom mestu.   Lokalni informativni portal zitisteonline.com podseća da je Antić proglašen za […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Pokrenuta inicijativa da Radomir Antić u Žitištu dobije trg ili ulicu

    Samo nekoliko dana nakon što je preminuo Radomir Antić, istaknuti srpski i jugoslovenski fudbaler, a potom i izuzetno uspešni fudbalski trener i stručnjak, u Žitištu, gde je rođen, pokrenuta je inicijativa da se po njemu nazove stadion, trg ili ulica u ovom srednjobanatskom mestu.

     

    Lokalni informativni portal zitisteonline.com podseća da je Antić proglašen za počasnog građanina Žitišta i da predstavlja jedno od najznačajnijih imena rođenih u Žitištu.

     

    „To nije samo subjektivno mišljenje urednika ovog portala, već je mišljenje, verujemo, mnogih naših meštana. U Žitištu je sa svojom porodicom živeo do šeste godine, kada se preselio u Užice. Poslednji put zvanično je posetio rodno Žitište 2010. godine kada su ga dočekali predstavnici Opštine Žitište, mesne zajednice, Sportskog saveza i Osnovne škole „Sveti Sava“, kao i njegovi prijatelji. Mislimo da je sada prilika da mu se odužimo tako što ćemo pokrenuti inicijativu da ispoštujemo velikana kao što je Radomir Antić, čoveka koji je bio priznat i poznat u celom svetu“, navodi ovaj portal.

     

    Pročitajte još: Preminuo bivši fudbaler zrenjaninskog Proletera Boško Bursać

     

    Podsetimo, povodom iznenadne smrti Radomira Antića oglasio se i čelnik opštine Žitište Mitar Vučurević.

     

    – Opština Žitište upućuje izraze najiskrenijeg saučešća porodici proslavljenog fudbalskog stručnjaka Radomira Antića. Veoma nas je potresla iznenadna vest o smrti našeg Žitištanina. Svi građani opštine sa ponosom su isticali da je Radomir rođen i jedno vreme živeo u ovoj sredini. I on sam voleo je, u bezbroj intervjua, da sa ponosom kaže „moje Žitište“. Sa ponosom ćemo čuvati sećanje na jednog od najboljih fudbalera i najboljih svetskih fudbalskih stručnjaka. Večna mu slava i hvala – poručio je Mitar Vučurević, u ime opštine Žitište i u svoje lično ime.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport