• Preminuo bivši fudbaler zrenjaninskog Proletera Boško Bursać

    Bivši igrač zrenjaninskog Fudbalskog kluba Proleter Boško Bursać preminuo je juče u holandskom gradu Arneu, u 75. godini života. Kako su preneli mediji u regionu, Bursać se duže vreme borio sa upalom pluća.   Boško Bursać je rođen 22. avgusta 1945. godine u Bosanskom Grahovu, a u sezoni 1963/1964. je igrao za zrenjaninski Proleter. U […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Preminuo bivši fudbaler zrenjaninskog Proletera Boško Bursać

    Bivši igrač zrenjaninskog Fudbalskog kluba Proleter Boško Bursać preminuo je juče u holandskom gradu Arneu, u 75. godini života. Kako su preneli mediji u regionu, Bursać se duže vreme borio sa upalom pluća.

     

    Boško Bursać je rođen 22. avgusta 1945. godine u Bosanskom Grahovu, a u sezoni 1963/1964. je igrao za zrenjaninski Proleter. U dresu Proletera je odigrao ukupno 20 utakmica i postigao je 11 golova.

     

    Iz Zrenjanina je otišao u Rijeku, gde je igrao od 1964. do 1972. godine. Bio je najbolji strelac u istoriji Rijeke. Nosio je i dres Zagreba, a igračku karijeru je završio u Viteseu iz Arnea. Nakon toga je ostao da živi u ovom holandskom gradu.

     

    Od Bursaća su se oprostili i fudbalski klubovi Vitese i Rijeka.

     

    „Boško Bursać, jedan od najboljih fudbalera Rijeke svih vremena i najbolji strelac u istoriji kluba, preminuo je u sredu u 75. godini. Bursać je u 179 utakmica za Rijeku postigao 90 golova“, saopštio je ovaj klub.

     

     

    Pročitajte još: MILORAD STANULOV: Nema pobeda bez discipline i odgovornosti (Video)

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport