• Pobednici: Strahinja i Dario izašli iz ringa sa zlatom oko vrata (Foto)

    Iako su u generalnom plasmanu Rumuni bili najuspešniji na prvom memorijalnom međunarodnom bokserskom turniru „Zvonimir Zvonko Vujin“, održanom prošlog vikenda u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu, ovo takmičenje obeležio je i nastup boksera zrenjaninskog Banata, koji su ostvarili maksimalan učinak. Strahinja Rašović, u kategoriji kadeta do 54 kg, i Dario Tomić, u kategoriji kadeta do 80 […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Pobednici: Strahinja i Dario izašli iz ringa sa zlatom oko vrata (Foto)

    Iako su u generalnom plasmanu Rumuni bili najuspešniji na prvom memorijalnom međunarodnom bokserskom turniru „Zvonimir Zvonko Vujin“, održanom prošlog vikenda u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu, ovo takmičenje obeležio je i nastup boksera zrenjaninskog Banata, koji su ostvarili maksimalan učinak. Strahinja Rašović, u kategoriji kadeta do 54 kg, i Dario Tomić, u kategoriji kadeta do 80 kg, savladali su u ringu protivnike iz Rumunije i osvojili zlatne medalje i pehare.

     

    Treći takmičar Banata Mile Jovanović ovog puta nije ušao u ring, jer se njegov protivnik iz Novog Sada nije pojavio na merenju, ali je zato automatski osvojio zlatnu medalju.

     

    – Strahinja i Dario su zaista veliki talenti, ali to u sportu nije dovoljno. Bitan je i istrajan i kvalitetan rad. Pošto su izuzetno posvećeni treninzima, verujem da u narednom periodu neće izostati ni još bolji rezultati – kaže za portal zrenjaninski.com trener u Boks klubu Banat Milivoj Šojić.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Aleksandra Uzelac i njene saigračice iz reprezentacije druge na svetu!

     

    dario tomić i strahinja rašović

     

    Šojiću je žao što i Mile Jovanović nije imao priliku da pred domaćom publikom pokaže o kakvom talentu je reč.

     

    – Prava je šteta što zrenjaninska publika nije imala prilike i njega da vidi na delu, jer je zaista odličan bokser, reprezentativac i trostruki prvak države – dodaje trener.

     

    On ističe da bokseri Banata na takmičenjima beleže rezultate nesrezmerne uslovima u kojima trenutno treniraju.

     

    – Nisam zadovoljan tim uslovima, trenutno su jako loši. Naša sala je zauzeta već nekoliko meseci, jer se u njoj obavlja vakcinacija građana protiv koronavirusa. Zbog toga treniramo u parku, na stadionu, bez ringa, bez džakova… Ali, zahvaljujući entuzijazmu i želji mladih sportista da treniraju i nastupaju na takmičenjima, odolevamo svim izazovima – navodi Milivoj Šojić.

     

    dario tomić i strahinja rašović

     

    Dario odlazi na pripreme sa reprezentacijom

     

    Dario Tomić je rođen 25. jula 2004. u Beloj Crkvi, odakle je sa porodicom došao u Zrenjanin. Boksom je počeo da se bavi pre dve i po godine i od početka je u Boks klubu Banat a, kako kaže, nada se da će u njemu ostati zauvek. Prethodno se bavio raznim sportovima, fudbalom, košarkom, vaterpolom…

     

    U Beloj Crkvi je jedno kraće vreme trenirao i kik boks, i pronašao se u borilačkim sportovima.

     

    dario tomić i strahinja rašović

     

    – Turnir „Zvonimir Zvonko Vujin“ je bio dobro organizovan. Meč je bio odličan i dobar za gledanje, a protivniku u nastavku karijere želim sve najbolje. Zahvalio bih se treneru i publici na podršci – kazao je Tomić, koji trenutno nastupa u omladinskoj kategoriji, ali je na turniru boksovao u kadetskoj.

     

    Za nekoliko dana on odlazi na pripreme sa omladinskom reprezentacijom uoči evropskog prvenstva. Posle ga čeka nastup na jednom međunarodnom turniru, zatim „Zlatna rukavica“, pa još jedan turnir.

     

    – Biće naporno, ali se radujem novim izazovima i prilici da napredujem i ostvarujem još bolje rezultate – istakao je Dario Tomić.

     

    dario tomić i strahinja rašović

     

    Strahinju takođe očekuje evropsko prvenstvo

     

    Njegov klupski drugar i kadetski reprezentativac Srbije Strahinja Rašović takođe je s porodicom došao u Zrenjanin i takođe je njegov prvi izbor bio BK Banat. Rođen je 10. aprila 2007. u Podgorici, a boks je počeo da trenira pre dve godine.

     

    I njega očekuje evropsko prvenstvo, koje će biti održano od 10. do 21. avgusta.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Kada je reč o zrenjaninskom turniru, imao sam najveću tremu do sada, jer sam boksovao pred domaćom publikom i mojim drugarima, koji su došli u velikom broju da me podrže. Bilo je napeto, prvu rundu sam izgubio za nijansu, a preostale dve sam bio bolji i osvojio sam turnir. Puno mi znači ova pobeda – poručuje Strahinja Rašović.

     

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport