• Pobeda rukometaša Proletera nakon dramatične završnice (Foto)

    RK Proleter (Zrenjanin) – RK Dubočica 54 (Leskovac) 28:27 (poluvreme 14:14)   Golom Davida Pešića u poslednjim sekundama utakmice, rukometaši Proletera savladali su u četvrtak, 17. decembra, na domaćem parketu, favorizovanu leskovačku Dubočicu. Četa Momira Rnića je na taj način, u zaostaloj utakmici 10. kola ARKUS lige – grupa A, upisala i četvrtu ovosezonsku pobedu. […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Pobeda rukometaša Proletera nakon dramatične završnice (Foto)

    RK Proleter (Zrenjanin) – RK Dubočica 54 (Leskovac) 28:27 (poluvreme 14:14)

     

    Golom Davida Pešića u poslednjim sekundama utakmice, rukometaši Proletera savladali su u četvrtak, 17. decembra, na domaćem parketu, favorizovanu leskovačku Dubočicu. Četa Momira Rnića je na taj način, u zaostaloj utakmici 10. kola ARKUS lige – grupa A, upisala i četvrtu ovosezonsku pobedu.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Online konferencija “Fer igra na polju sporta i društva”

     

    Borbena utakmica dva po kvalitetu ujednačena rivala viđena je tokom svih šezdeset minuta meča. To najbolje dokazuje činjenica da ni jedna od ekipa, tokom cele utakmice, nije uspela da stekne prednost veću od četiri gola razlike. Iako su Zrenjaninci na šest minuta pre kraja ovog duela imali tri gola razlike u svoju korist, prisustvovali smo dramatičnoj završnici, u kojoj je sreća ovog puta bila naklonjena domaćim rukometašima.

     

     

    Igrač utakmice Marko Gaćinović

     

    Naime, tridesetak sekundi pre poslednje sirene, Leskovčani su pri rezultatu 27:26 prokockali napad koji im je pogotkom donosio jedan bod. Momir Rnić je zatražio tajm aut, kako bi svojim igračima ukazao na koji način da se organizuje poslednja akcija i sačuva pobeda. Ostalo je još dvadeset sekundi do kraja utakmice, kada je iz ruku Alekse Gaćinovića loptu preuzeo rukometaš Dubočice Vanja Nikolić. Gotovo neometan, jedanaest sekundi pre kraja, postigao je gol za izjednačenje na 27:27.

     

    Brzo je loptu iz mreže izvadio golman domaćih Marko Gaćinović i prosledio je ka centru da se započne poslednji napad. Loptu je izveo Vesko Barjaktarević i dodao je Aleksi Gaćinoviću. Ovaj ju je, uvidevši da uz levu aut liniju trči David Pešić, u stilu bacača u američkom fudbalu, prosledio ka njemu. Pešić je uspeo da loptu u punom trku prihvati i da na dve sekunde pre kraja meča, gotovo iz nemoguće pozicije, sa šest metara uz levu gol aut liniju, pošalje istu iza leđa nemoćnog Aleksandra Gašića, golmana gostiju, za pobedu od 28:27.

     

    David Pešić je bio i najefikasniji igrač u redovima zrenjaninskih crveno-belih, sa devet postignutih golova. Šest puta se u strelce upisao Ognjen Karlaš, dok su po četiri puta mrežu Leskovčana zatresli Marko Trninić i Aleksa Gaćinović. Saša Terzić se tri puta upisao u listu strelaca, dok je Nebojša Kanižaj postigao dva pogotka.

     

    Za igrača utakmice proglašen je golman Proletera Marko Gaćinović.

     

    Tekst i foto: Zoran Bogaroški

     

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport