• Online konferencija „Fer igra na polju sporta i društva“

      Danas, kada je moderna tehnologija preuzela primat, sve manje vremena se posvećuje bavljenju sportom, a sve više ispred računara, uz igrice, društvene mreže i druge sadržaje na internetu. Tim povodom, Stonoteniski klub Banat iz Zrenjanina je, u partnerstvu sa Soltvadkerti Testedző Egyesület STE iz mađarskog Šoltvadkerta, pokrenuo projekat „Fer igra na polju sporta i […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Online konferencija „Fer igra na polju sporta i društva“

     

    Danas, kada je moderna tehnologija preuzela primat, sve manje vremena se posvećuje bavljenju sportom, a sve više ispred računara, uz igrice, društvene mreže i druge sadržaje na internetu. Tim povodom, Stonoteniski klub Banat iz Zrenjanina je, u partnerstvu sa Soltvadkerti Testedző Egyesület STE iz mađarskog Šoltvadkerta, pokrenuo projekat „Fer igra na polju sporta i društva“. On ima za cilj popularizaciju stonog tenisa kako među mladima tako i drugim kategorijama stanovništva.

     

    interreg ipa

     

    Projekat „Fer igra na polju sporta i društva“ je finansiran u okviru IPA Interreg programa prekogranične saradnje između Mađarske i Srbije. Plan je da traje do 26. marta 2022. godine, a obuhvatiće nekoliko zanimljivih događaja, koje planiraju kako Zrenjaninci, tako i prijatelji i partneri iz Mađarske.

     

    Prvom online konferencijom, koja je održana u sredu, 16. decembra, putem platforme „Google meet“, nastavljen je sa realizacijom ovaj veoma zanimljiv projekat. Obe strane su u kratkim crtama medijima predstavile planove za dalje aktivnosti.

     

    fer igra na polju sporta i društva

     

    Partneri iz Mađarske će organizovati stonoteniski maraton

     

    Prvo su svoje planove izneli partneri iz Mađarske. U toku proleća 2021. godine oni planiraju organizaciju tri turnira koji će obuhvatati sve uzrasne kategorije. Početkom maja, organizovaće turnir za dame, da bi u narednih mesec dana organizovali još dva turnira, za rekreativce i profesionalce.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Ivan Lenđer za naš portal: Više ne jurim rezultate, plivam iz zadovoljstva

     

    U planu partnera iz Mađarske je i organizacija turnira u novembru 2021. za osobe sa hendikepom. Zanimljivo je da će pred sam kraj realizacije projekta organizovati svojevrsni stonoteniski maraton, na kojem će poklonici ovog sporta neprekidno za stolom biti dvadeset četiri sata igrajući stoni tenis bez pauze. Biće organizovano i pet trening kampova tokom ovog projekta.

     

    fer igra na polju sporta i društva

     

    Zrenjaninci će promovisati stonotenis u deset škola

     

    Slobodan Lugonja, kao član projektnog tima ispred Stonoteniskog kluba Banat, predstavnicima medija je predočio na čemu će se bazirati realizacija projekta od strane srpskog partnera.

     

    – Prvenstveno, organizovaćemo četiri turnira. Po jedan turnir će biti za žene, za osobe sa invaliditetom, za mlađe uzrasne kategorije, kao i za seniore. Interesantno je da ćemo u narednih petnaest meseci obići i deset škola u našem regionu. U njima ćemo učenicima predstaviti naš sport – rekao je Slobodan Lugonja.

     

    Tokom realizacije projekta biće organizovano ukupno 18 događaja, seminara, stonoteniskih turnira i kampova. Stoni tenis je jedan od retkih sportova koji se, uz minimalne mere opreza, može igrati i u doba pandemije virusa korona. To ljudima može značajno da olakša težak period kroz koji prolazi cela planeta.

     

    Tekst i foto: Zoran Bogaroški

     

     

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport