• Po Časni krst gotovo svake godine idu i plivači i vaterpolisti Proletera

    Gotovo svake godine, na manifestaciji koja se tradicionalno organizuje na Bogojavljenje, na centralnom gradskom jezeru u Zrenjaninu, za Časni krst plivaju i pojedini bivši ili sadašnji plivači i vaterpolisti Proletera. Tako je bilo i ovog 19. januara, kada su se među 52 učesnika našli i plivač Nemanja Marić i vaterpolista Ognjen Uzelac.   Takođe, i […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Po Časni krst gotovo svake godine idu i plivači i vaterpolisti Proletera

    Gotovo svake godine, na manifestaciji koja se tradicionalno organizuje na Bogojavljenje, na centralnom gradskom jezeru u Zrenjaninu, za Časni krst plivaju i pojedini bivši ili sadašnji plivači i vaterpolisti Proletera. Tako je bilo i ovog 19. januara, kada su se među 52 učesnika našli i plivač Nemanja Marić i vaterpolista Ognjen Uzelac.

     

    Takođe, i jedina devojka koja je ove godine plivala u ledenoj vodi i prva stigla do Časnog krsta, dvadesetogodišnja Tatjana Rešković, trenirala je vaterpolo u Proleteru.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Kajakaši Begeja marljivo treniraju i spremaju se za nove pobede

     

    nemanja marić

     

    Nemanji Mariću ovo je bilo treće plivanje za Časni krst u Zrenjaninu. Nemanja je rođen 18. aprila 2000. u Zrenjaninu, a plivanjem se bavi od svoje šeste godine. Sve vreme je bio u Proleteru.

     

    – To je jedini sport kojim sam se bavio i uživao sam u njemu. Međutim, zbog obaveza na poslu i fakultetu, a studiram IT programiranje, morao sam da presečem i pre nekoliko meseci napustim plivanje – priča Nemanja Marić za portal zrenjaninski.com.

     

    Bez obzira na to, ne planira da odustane od plivanja za Časni krst.

     

    – Želja mi je da svake godine plivam, ali još uvek ne znam da li ću to činiti u Zrenjaninu ili možda u nekom drugom gradu. To je za mene poseban doživljaj, a ne iziskuje nikakve posebne pripreme. Prvi put sam se dogovarao sa drugarima da idemo zajedno. Oni na kraju nisu otišli, ali ja jesam – navodi Nemanja, koji je tokom svog drugog učešća na ovoj manifestaciji prvi doplivao do Časnog krsta.

     

    ognjen uzelac

     

    Ognjen Uzelac: Bila mi je čast da plivam

     

    Za razliku od njega, vaterpolista Ognjen Uzelac je ovog januara prvi put plivao za Časni krst. Ali, verovatno ne i poslednji, jer planira da i narednih godina učestvuje u ovoj manifestaciji.

     

    Ognjen je rođen 17. septembra 2003. u Zrenjaninu. Vaterpolom je počeo da se bavi sa svojih sedam – osam godina, a pre toga je trenirao plivanje. Treneri u Vaterpolo klubu Proleter su mu bili Brdarić, Bosić, Ćurčin, Vasilevski… I on je, kao i Nemanja, pre nekoliko meseci, napustio ovaj sport.

     

    – Zbog obaveza u školi, kao i priprema za fakultet, trenutno sam odustao od vaterpola. I dalje sam, međutim, u treningu, zbog sebe i svog zdravlja, a ukoliko kasnije uspem da uklopim obaveze na fakultetu i treninge, vratiću se vaterpolu – priča za portal zrenjaninski.com ovaj učenik četvrtog razreda Zrenjaninske gimnazije, koji ima u planu da upiše Rudarsko – geološki fakultet u Beogradu.

     

    ognjen uzelac i nemanja marić

     

    Ognjen ističe da se odlučio za plivanje za Časni ksrt na preporuku drugara.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – To je jedno veliko iskustvo i bila mi je čast da plivam. Smatram da smo svi postali pobednici samim ulaskom u hladnu vodu. Tatjana je, ipak, najveći pobednik među nama, jer je bila jedina devojka među 52 učesnika. Bože zdravlja da se sledeće godine okupimo u još većem broju – poručuje Ognjen i dodaje da ni kod njega nije bilo nekih posebnih priprema za učešće u ovoj manifestaciji, koja svake godine izaziva veliku pažnju sugrađana.

     

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport