• Plivač Ognjen Kovačević oborio pet nacionalnih rekorda!

    Plivački klub Proleter nastupio je sa devetoro takmičara na prestižnom plivačkom mitingu koji je proteklog vikenda održan u Banja Luci. Na ovom mitingu učestvovalo je više od 500 plivača iz deset zemalja.   Zrenjaninci su osvojili pet medalja i plivali su u deset finala.   Jedan od najuspešnijih plivača bio je Ognjen Kovačević, koji je […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Plivač Ognjen Kovačević oborio pet nacionalnih rekorda!

    Plivački klub Proleter nastupio je sa devetoro takmičara na prestižnom plivačkom mitingu koji je proteklog vikenda održan u Banja Luci. Na ovom mitingu učestvovalo je više od 500 plivača iz deset zemalja.

     

    Zrenjaninci su osvojili pet medalja i plivali su u deset finala.

     

    Jedan od najuspešnijih plivača bio je Ognjen Kovačević, koji je oborio pet nacionalnih rekorda u kvalifikacijama i finalima trka na 50 i 100 metara leđno.

     

    Pročitajte još: Ovako su stonoteniseri Banata proslavili novu šampionsku titulu! (Foto)

     

    Novi rekordi Srbije koje je Ognjen Kovačević postavio su na 50 leđno 28,55 za muške do 14 i 15 godina, i na 100 metara leđno 1.02,40. Ovi rezultati doneli su Ognjenu zlatnu medalju na 50 i 100 metara leđno i srebrnu na 200 metara leđno.

     

    Lara Lilić osvojila je zlato na 200 i bronzu na 50 metara leđno.

     

    Treneri ekipe su bili Jocić i Pejinović.

     

    Na ovom takmičenju je učestvovala i selekcija Plivačkog saveza Vojvodine koju je predvodio trener Radišić, sa četvoro plivača iz Plivačkog kluba Proleter (Stoiljkovski, Cvetkov, Suša i Trankulov).

     

    Lena Stoiljkovski je osvojila zlato na 200 i srebro na 400 metara kraul. Justin Cvetkov je osvojio zlato na 50 kraul i 50 delfin, kao i srebro na 100 metara kraul. Sara Suša je osvojila zlato na 200 i 400 metara kraul. Viktorija Trankulov je osvojila srebro na 50, 200 i 400 metara kraul.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport