• Petar Bogdanović (Vojvodina 1928): Jedna smo od ekipa koje se ističu ove sezone

    Prolećni deo prvenstva u Vojvođanskoj ligi „Istok“ Fudbalski klub Vojvodina 1928 iz Perleza započeo je porazom u gostima od ekipe Borca iz Starčeva.   Vodili su Perležani u prvom delu susreta, zahvaljujući golu Borisa Rudića u 13. minutu. Nakon pauze, domaćini su uspeli dva puta da zatresu mrežu gostiju, pa je krajnji rezultat bio 2:1 […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Petar Bogdanović (Vojvodina 1928): Jedna smo od ekipa koje se ističu ove sezone

    Prolećni deo prvenstva u Vojvođanskoj ligi „Istok“ Fudbalski klub Vojvodina 1928 iz Perleza započeo je porazom u gostima od ekipe Borca iz Starčeva.

     

    Vodili su Perležani u prvom delu susreta, zahvaljujući golu Borisa Rudića u 13. minutu. Nakon pauze, domaćini su uspeli dva puta da zatresu mrežu gostiju, pa je krajnji rezultat bio 2:1 u korist Borca.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Dalibor Galić (OFK Stajićevo): Sve je moguće u nastavku prvenstva

     

    – Imali smo bar šest stopostotnih šansi koje nismo iskoristili. Bili smo za klasu bolji od protivnika, koji je imao dva šuta na gol i oba puta pogodio. Oštećeni smo odlukom sudije, koji nam je poništio čist gol i koji nam nije dosudio penal. I sam je priznao da je pogrešio kod penala, ali šta nam to vredi. Dokle god bude tako, fudbal se ovde neće igrati na normalnom nivou – izjavio je za portal zrenjaninski.com iskusni defanzivac Vojvodine 1928 Petar Bogdanović, sa kojim smo razgovarali u kafeu „Izlog“, koji se nalazi u Hotelu „Vojvodina“.

     

    Već četiri godine u klubu

     

    Momak iz Kleka, koji je rođen 1994. godine, jedan je od igrača „sa strane“ sa najdužim stažom u Perlezu. Već četiri godine je u ovom klubu, a prethodno je nastupao u tadašnjoj Drugoj ligi Srbije, Premijer ligi Bosne i Hercegovine i Srpskoj ligi „Vojvodina“, ali i u mlađim reprezentativnim selekcijama. U zrenjaninskom Banatu je prošao sve kategorije i debitovao za prvi tim, za koji je odigrao tri – četiri sezone u kontinuitetu. Imao je potom izlet u Cement iz Beočina, odakle se vratio u Banat, a onda otišao u Rudar iz Prijedora. Kasnije je prešao u Radnički iz Zrenjanina, a zatim u Vojvodinu 1928 iz Perleza.

     

    – Već dugo sam ovde zbog ljudi iz kluba i saigrača za koje mogu da kažem da su mi drugari za ceo život. Uprava kluba je odgovorna, na mestu, a u Perlezu mi se desilo i nešto lepo na privatnom planu – navodi Bogdanović i dodaje da mu se dopada i način rada mladog trenera Mirka Stokića.

     

    petar bogdanović
    Foto: FSS/Privatna arhiva

     

    Generalno zadovoljni dosadašnjim učinkom

     

    Na početku prolećnog dela sezone i prve odigrane utakmice u nastavku prvenstva, Vojvodina 1928 zauzima peto mesto na tabeli, sa 26 bodova, 13 manje od prvoplasirane Kikinde.

     

    – Moglo je i bolje u prvom delu. Bilo je utakmica koje smo nesrećno izgubili, pogotovo od Jedinstva iz Banatskog Karađorđeva, kada smo primili gol u 95. minutu. Izgubili smo i od Kikinde na gostujućem terenu, kada smo promašili tri – četiri zicera i pred kraj utakmice primili gol. Nije trebalo da izgubimo ni u Omoljici, jer je u pitanju klub koji je bio poslednji na tabeli. Međutim, protiv nas su odigrali dobro, a mi smo imali najlošiju utakmicu u tom delu sezone – ističe Petar Bogdanović.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    I pored toga, defanzivac Perležana smatra da u globalu treba da budu zadovoljni dosadašnjim učinkom.

     

    – U vrhu smo tabele i imamo jedan od najkvalitetnijih timova, čija je okosnica ista poslednjih nekoliko godina. Smatram da smo, uz Kikindu, Jedinstvo iz Banatskog Karađorđeva i Slobodu iz Novih Kozaraca, ekipa koja se ističe u ligi – zaključuje Bogdanović.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport