• Pet zrenjaninskih škola učestvuje u ovogodišnjoj Junior NBA ligi

    Košarkaški savez Srbije, u saradnji sa NBA Evropa, peti put organizuje Junior NBA ligu. U njoj će ove godine učestvovati čak 60 škola iz pet gradova u Srbiji – 30 beogradskih, po deset novosadskih i niških, kao i po pet osnovnih škola iz Zrenjanina i Kragujevca.   U svečanoj sali Ustanove kulture opštine Palilula „Vlada […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Pet zrenjaninskih škola učestvuje u ovogodišnjoj Junior NBA ligi

    Košarkaški savez Srbije, u saradnji sa NBA Evropa, peti put organizuje Junior NBA ligu. U njoj će ove godine učestvovati čak 60 škola iz pet gradova u Srbiji – 30 beogradskih, po deset novosadskih i niških, kao i po pet osnovnih škola iz Zrenjanina i Kragujevca.

     

    U svečanoj sali Ustanove kulture opštine Palilula „Vlada Divljan“ održan je Draft Junior NBA lige 2022. Tom prilikom su izvučeni NBA klubovi i škole koje će nositi njihova imena.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Odbojkaški klub GIK Banat iz Kleka pre 50 godina postao prvak Jugoslavije

     

    Takmičenje će se održati po sistemu NBA lige za učenike (dečake i devojčice) petog i mlađih razreda.

     

    Škole će biti podeljene u dve lige – Crvenu i Plavu. Zrenjaninci će nastupati u Plavoj ligi, u Diviziji Jugoistok.

     

    Osnovna škola „Žarko Zrenjanin“ će nositi ime Vašington Vizardsa, OŠ „2. oktobar“ – Šarlot Hornets, OŠ „Dositej Obradović“ – Orlando Medžik, OŠ „Dr Jovan Cvijić“ – Majami Hit, i OŠ „Petar Petrović Njegoš“ – Atlanta Houks.

     

    Imena škola i NBA klubova žrebali su košarkaši Boriša Simanić, Nikola Đurišić i Marko Vukčević. Kapiteni izvučenih škola mogli su da biraju ekipu čiji dres žele da nose.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Nadam se da će gradovi Zrenjanin i Kragujevac, koji se priključuju ovom našem sjajnom takmičenju, biti dobri domaćini, da će imati dobre ekipe i pokazati kvalitet svog rada, svog mesta i ono što znaju. Želim vam da, pre svega, budete dobri đaci i imate puno uspeha u Junior NBA ligi – poručio je okupljenim mališanima generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Zlatko Bolić.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport