Sport Vesti Zrenjanin

Ova zlatna medalja pripada čuvenoj zrenjaninskoj sportistkinji

zlatna medalja

U stalnoj postavci Odeljenja istorije sporta, posetioci Narodnog muzeja Zrenjanin mogu da vide brojne medalje, pehare i druga sportska priznanja.

 

Među njima je i zlatna medalja Snežane Perić, koju je osvojila na klupskom šampionatu Evrope održanom 2003. godine. Takmičenje se odigralo u španskom gradu Ovijedu. Snežana Perić je tada, zajedno sa ekipom ženske karate postave KK Dijamant, osvojila titulu klupskog šampiona Evrope.

 

Snežana Perić je zrenjaninska i srpska najuspešnija karatistkinja koja se popela na najviša domaća, evropska i svetska postolja. Takmičila se za reprezentaciju Jugoslavije, zatim za Srbiju i Crnu Goru i na kraju za reprezentaciju Srbije. Celu svoju uspešnu klupsku sportsku karijeru provela je u Karate klubu Dijamant sa kojim je bila i klupski prvak Evrope. U svom vlasništvu ima više od 30 titula i preko 100 medalja.

 

Više o njoj i sportu kojim se bavila možete saznati na izložbi povodom 50 godina karatea u Zrenjaninu, koja je postavljena na Trgu slobode.

 

Pročitajte još: Pola veka karatea u Zrenjaninu predstavljeno na panoima (Foto)

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM