• Otvoreni sportski tereni u Zrenjaninu stavljeni u funkciju

    Otvoreni tereni koji pripadaju zrenjaninskoj ustanovi „Sportski objekti“ već su stavljeni u funkciju. Petnaestak klubova, od 60, koliko ih ima saradnju sa ovom institucijom, počelo je sa treninzima.   – Sa klubovima koji koriste naše objekte imali smo sastanak, na kom su njihovi predstavnici potpisali izjavu o tome da su upoznati sa merama zaštite koje […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Otvoreni sportski tereni u Zrenjaninu stavljeni u funkciju

    Otvoreni tereni koji pripadaju zrenjaninskoj ustanovi „Sportski objekti“ već su stavljeni u funkciju. Petnaestak klubova, od 60, koliko ih ima saradnju sa ovom institucijom, počelo je sa treninzima.

     

    – Sa klubovima koji koriste naše objekte imali smo sastanak, na kom su njihovi predstavnici potpisali izjavu o tome da su upoznati sa merama zaštite koje su i dalje na snazi. Reč je o Gradskom stadionu, pomoćnim stadionima, Vojnom stadionu, stadionu Radničkog, stadionu u Perlezu i Sportsko-rekreativnom centru. Mi smo te objekte doveli u potpuno funkcionalno stanje, a na klubovima je da svoje članove zaštite prema određenom protokolu – kaže za portal zrenjaninski.com direktor Javne ustanove „Sportski objekti“  Bojan Mijatov.

     

    On dodaje da zbog ograničenja nisu svi klubovi zadržali termine koje su imali do pre dva meseca.

     

    – Nema škola, nema fakulteta. Razredili smo termine na ceo dan – ističe Mijatov.

     

    Zatvoreni tereni biće dezinfikovani

     

    Što se tiče zatvorenih sportskih objekata, Mijatov napominje da se od nedelje očekuju detaljna uputstva, odnosno protokoli o treniranju u zatvorenom prostoru.

     

    – Mi ćemo za vikend uraditi veliku dezinfekciju zatvorenih objekata, a od ponedeljka očekujemo protokole za postupanje. Čim od nadležnog ministarstva dobijemo preporuke, održaćemo sastanak sa klubovima koji koriste zatvorene objekte. I oni će morati da potpišu izjavu kojom preuzimaju svoj deo odgovornosti – objašnjava Mijatov.

     

    Pročitajte još: PLIVANJE: Takmičari Proletera ostali na okupu i u formi i tokom pandemije

     

    Isto se odnosi i na zatvoreni bazen. Na ovom bazenu je potrebna i popravka jedne pumpe, a kad stignu detaljna uputstva, krenuće se sa punjenjem bazena, za šta je potrebno desetak dana.

     

    – Najmanji problem je voda u bazenu, jer se ona hloriše. Međutim, moramo znati sve ostalo što se tiče korišćenja svlačionica, broja prisutnih u objektu i slično – napominje Mijatov.

     

    Što se tiče otvorenog bazena, Mijatov kaže da će u skladu sa preporukama i u dogovoru sa gradonačelnikom biti otvorena kupališna sezona. Do tada, sasvim je sigurno da će i za korišćenje omiljenog letnjeg mesta Zrenjaninaca za osveženje stići detaljni protokoli.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport