Sport Vesti Zrenjanin

PLIVANJE: Takmičari Proletera ostali na okupu i u formi i tokom pandemije

plivanje
Foto: Plivački klub Proleter

Jedan neodrađen trening u plivanju anulira tri prethodno urađena. Plivanje je zato, kao uostalom i drugi sportovi, pa čak možda i više, pogođeno situacijom u kojoj smo živeli i u kojoj ćemo još neko vreme živeti.

 

–  Mi smo već od 16. marta krenuli sa online treninzima i među prvim smo sportskim klubovima koji su se organizovali. Instalirali smo program po kom u istom trenutku može da vežba 300 ljudi, i to nam je stvarno pomoglo da ostanemo na okupu i u formi – kaže za portal zrenjaninski.com Dragan Jocić, trener u Plivačkom klubu Proleter.

 

Svaki trener radio je sa svojim plivačima, a cilj je bio da se oni ne opuste i da svi ostanu u formi.

 

– Sada već u duhu preporuka koje smo dobili od nadležnog ministarstva i epidemiologa, razmišljamo o treninzima napolju, koje bismo, ukoliko se roditelji saglase, mogli da počnemo sledeće nedelje, i da na taj način dočekamo da profunkcionišu bazeni – ističe Jocić.

 

plivanje
Foto: Plivački klub Proleter

 

Plivanje okuplja veliki broj takmičara

 

O takmičenjima je još jako rano govoriti, smatra on.

 

– Nama čak ni publika nije problem. Problem je broj takmičara. Na prosečnom plivačkom takmičenju ne bude manje od 300, pa čak i do 500 učesnika. To je u ovom momentu nerealno organizovati i očekivati da će se dogoditi – uveren je Dragan Jocić.

 

Pročitajte još: Iskusni trener Nenad Vasilovski oprostio se od vaterpolista Proletera

 

Neke takmičare ova situacija je posebno pogodila.

 

– Najviše su pogođeni kadeti i juniori, koji će dogodine promeniti uzrasnu kategoriju i praktično sve početi iznova. Imali smo takmičara za juniorsku Balkanijadu, koji će dogodine biti senior. Ili takmičara koji je u svojoj kategoriji mogao ostvariti B olimpijsku normu. No, svima njima kažem da od propuštene prilike, pogotovo ovakve na koju nisu mogli da utiču, naprave novu šansu – završava Jocić.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM