• Opet dupla kruna: Aleksandar Čavrić sa Slovanom postigao istorijski uspeh

    Zrenjaninski fudbaler Aleksandar Čavrić je sa Slovanom iz Bratislave ove sezone postigao istorijski uspeh. Najveći fudbalski klub u Slovačkoj je, naime, prvi put u svojoj istoriji uspeo da dve godine za redom stigne do duple krune.   Velike zasluge za to pripadaju i nekadašnjem mladom reprezentativcu Srbije, koji je dao veliki doprinos igri svog tima, […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Opet dupla kruna: Aleksandar Čavrić sa Slovanom postigao istorijski uspeh

    Zrenjaninski fudbaler Aleksandar Čavrić je sa Slovanom iz Bratislave ove sezone postigao istorijski uspeh. Najveći fudbalski klub u Slovačkoj je, naime, prvi put u svojoj istoriji uspeo da dve godine za redom stigne do duple krune.

     

    Velike zasluge za to pripadaju i nekadašnjem mladom reprezentativcu Srbije, koji je dao veliki doprinos igri svog tima, pogotovo asistencijama u finišu sezone.

     

    – U početku nije sve išlo kako smo planirali. Nismo igrali na nivou kao ranije i postizali smo slabije rezultate. Promenili smo i dvojicu trenera, a svaki je sa sobom doneo nešto novo. Na kraju smo sa aktuelnim trenerom uspeli da odbranimo duplu krunu i nadam se da će i sledeće godine biti tako – kaže Aleksandar Čavrić za portal zrenjaninski.com.

     

    aleksandar čavrić

     

    Istorijski uspeh je proslavljen sa navijačima, za koje Čavrić ima samo reči hvale.

     

    – Zbog protivepidemijskih mera koje su na snazi nismo mogli da slavimo na uobičajen način. U svakom slučaju, bili smo blizu navijača na stadionu i lepo smo proslavili duplu krunu. Navijači su sjajni, uvek su na stadionu i podražavju nas. Stalno od nas očekuju pobedu i gol više. Slični su našima – napominje naš sagovornik.

     

    Čavrić je u dresu Slovana u sezoni 2020/21, na svim takmičenjima, odigrao 34 utakmice, postigao je tri gola i upisao čak devet asistencija.

     

    – Svaki fudbaler stalno želi da bude bolji i efektivniji, pa tako i ja. U svakom slučaju sam zadovoljan zato što sam odigrao celu sezonu i što nije bilo većih problema, imajući u vidu da pre toga godinu dana nisam igrao zbog povrede – napominje on.

     

    aleksandar čavrić

     

    Prošle godine Slovan nije uspeo da se plasira u Ligu šampiona, tako da mu ove sledi borba na evropskoj sceni.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Napred, šampione: Zoran Ludoški ide na Kipar po pobednički pehar (Foto)

     

    – Ove godine imamo tri takmičenja u Evropi. Moramo da se plasiramo bar u jedno kako bismo opravdali veličinu kluba i velike uspehe koje je postizao u istoriji. Postoji mali pritisak zbog toga, s obzirom na to da igramo u najvećem klubu u Slovačkoj, ali to je dobro – ocenjuje nekadašnji igrač belgijskog Genta i danskog Arhusa.

     

    aleksandar čavrić

     

    Sa Slovanom uzeo sedam trofeja

     

    Čavrić ima ugovor sa Slovanom na još godinu dana. Kaže da se oseća super u klubu u kojem je već pet godina i da se pronašao u njemu. Za to vreme je uzeo sedam trofeja zbog čega je prezadovoljan.

     

    – Sada je došao novi trener. Obavio sam jedan razgovor sa njim uoči odlaska na kraći odmor i ostavio je dobar utisak. Mislim da ćemo produžiti ugovor, ali videćemo do kraja šta će biti – ističe Čavrić.

     

     

     

    On je kraću pauzu između profesionalnih obaveza iskoristio da dođe u Zrenjanin i vreme provede sa porodicom i prijateljima.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Kad god imam slobodnog vremena volim da dođem u Zrenjanin. Nekada odem na more ili planinu da se odmorim. Sada imam dve nedelje pauze i već 7. juna počinju treninzi, a zatim 7. jula startuje i prvo kolo, tako da nemamo puno vremena za odmor – zaključuje Aleksandar Čavrić.

     

    aleksandar čavrić

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport