• Olimpijski komitet Srbije odao priznanje Zrenjaninu i sportskim velikanima

    Druga redovna sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije održana je danas u Baroknoj sali Gradske kuće u Zrenjaninu.   Ovoj sednici prisustvovao je veliki broj gostiju, između ostalih i proslavljeni osvajači medalja i olimpijci iz Zrenjanina. Gosti Olimpijskog komiteta Srbije bile su legende našeg sporta i osvajači olimpijskih medalja Branislav Simić, Momir Rnić i Vladimir Vanja Grbić. […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Olimpijski komitet Srbije odao priznanje Zrenjaninu i sportskim velikanima

    Druga redovna sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije održana je danas u Baroknoj sali Gradske kuće u Zrenjaninu.

     

    Ovoj sednici prisustvovao je veliki broj gostiju, između ostalih i proslavljeni osvajači medalja i olimpijci iz Zrenjanina. Gosti Olimpijskog komiteta Srbije bile su legende našeg sporta i osvajači olimpijskih medalja Branislav Simić, Momir Rnić i Vladimir Vanja Grbić.

     

    Predsednik OKS Božidar Maljković je, u ime Olimpijskog komiteta Srbije, u uvodnom delu sednice dodelio prigodne poklone prisutnim sportskim velikanima iz Zrenjanina.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Plivački klub Proleter u svojim redovima ima prave bisere

     

    – Zrenjanin je mnogo puta do sada pokazao i potvrdio da je grad sporta. Upravo zato smo želeli da u Banatu organizujemo jedno ovakvo okupljanje, ali i da svima vama koji ste danas ovde predstavimo značaj i vrednosti ove sredine za sport u našoj zemlji – rekao je Božidar Maljković u uvodnoj reči.

     

    olimpijski komitet srbije
    Foto: Olimpijski komitet Srbije

     

    Olimpijski komitet Srbije dobio nove članove

     

    Shodno izmenama u sportskom programu za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine, u članstvo Olimpijskog komiteta Srbije su primljeni Plesni savez Srbije i Skejtbord roler federacija Srbije. U pitanju su nadležni granski savezi za brejkdens i skejtbording.

     

    Takođe, u skladu sa odlukama Međunarodnog olimpijskog komiteta da se karate, bejzbol i softbol izuzmu sa programa Olimpijskih igara u Parizu 2024, danas je Skupština donela odluku da Bejzbol savez Srbije, Softbol savez Srbije i Karate federacija Srbije prestaju da budu članovi Olimpijskog komiteta Srbije.

     

    Usvojeni su i izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2021. godinu, kao i finansijski i plan rada za 2022. godinu.

     

    Uoči sednice Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije, upriličen je sastanak rukovodstva OKS sa gradonačelnikom Zrenjanina Simom Salapurom i njegovim saradnicima.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Delegacija OKS, koju su činili predsednik Božidar Maljković, potpredsednik Žarko Zečević, potpredsednice Marija Desivojević Cvetković i Milica Đuričić, kao i generalni sekretar Đorđe Višacki, razgovarala je sa Salapurom o daljem produbljivanju sportske saradnje sa Zrenjaninom, jednim od gradova sa najvećom sportskom tradicijom u našoj zemlji.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport