• Ogromno interesovanje učenika OŠ „Žarko Zrenjanin“ za školsko takmičenje u šahu

    Školsko takmičenje u šahu napunilo je veliki hol Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ u Zrenjaninu. Iako u ovoj obrazovnoj ustanovi ne postoji šahovska sekcija, interesovanje za šah bilo je ogromno.   Pola sata pre početka takmičenja mogla se videti kolona učenika koji su u rukama nosili šahovske garniture i išli ka školi.   Na školskom takmičenju […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Ogromno interesovanje učenika OŠ „Žarko Zrenjanin“ za školsko takmičenje u šahu

    Školsko takmičenje u šahu napunilo je veliki hol Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ u Zrenjaninu. Iako u ovoj obrazovnoj ustanovi ne postoji šahovska sekcija, interesovanje za šah bilo je ogromno.

     

    Pola sata pre početka takmičenja mogla se videti kolona učenika koji su u rukama nosili šahovske garniture i išli ka školi.

     

    Na školskom takmičenju je učestvovalo 60 učenika, od prvog do osmog razreda. Rezultat je to velikog angažovanja svih učitelja i nastavnika, ali i Saše Petkovića, šahiste i šahovskog sudije.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Odličan nastup najmlađih plivača Proletera na prvom ovogodišnjem takmičenju

     

    – Moji sinovi treniraju šah, učenici su škole „Žarko Zrenjanin“ i članovi Šahovskog kluba Aradac. I sam sam šahista, a sada i sudija. Jako mi je žao što sam svedok tihog gašenja mnogih šahovskih klubova u gradu i selima, kao i neopravdanog zapostavljanja ove plemenite igre i plemenitog sporta. Zato sam, zajedno sa učiteljima i nastavnicima škole, ove godine odlučio da se više angažujemo oko promocije šaha i održavanja školskog takmičenja. I svi smo prezadovoljni odzivom i organizacijom, ali i žarom koji smo videli i doživeli od takmičara – priča za portal zrenjaninski.com Saša Petković.

     

     

    Saša Petković: Šah kod dece razvija koncentraciju i zrelost

     

    Šah se ranije mnogo više igrao. Bio je sastavni deo svake porodice, ali danas to više nije tako.

     

    – U svakoj kući je postojala šahovska tabla i u svakoj porodici je neko igrao šah, pa su i najmlađi učili od starijih članova. U svakom selu je postojao šahovski klub, ljudi su se okupljali oko šaha. Danas to, nažalost, više nije tako. Mislim da je zato važno odvojiti deo vremena i volonterski, kako smo to mi uradili, podstaći najmlađe da nauče i igraju šah. Šah je jako važan, jer kod dece razvija ličnu odgovornost, objektivnost, koncentraciju i zrelost – naglašava Petković.

     

    A đaci Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ ne samo što su bili brojni, nego su bili i uspešni. Za opštinsko takmičenje, koje će biti održano u školi u Melencima, plasiralo se više od 30 učenika.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Boje „Žarka“ braniće Stefan Kapiten, Nina Čorokalo, Sergej Šarić, Aleksandra Jovanov, Jakša Govedarica, Veljko Vuković, Marko Plavšić, Relja Kapriš, Uroš Davidović, Branko Niškanović, Vojin Živović, Dorotea Montresor, Mihajlo Verešan, Nikola Manigoda, Petar Radovančev, Marko Pejkić, Nikolaj Stanisavljev, Maksim Stanisavljev, Vuk Petković, Lenka Igrić, Atina Detki, Petar Ponoćko, Vojin Vuković, Stefan Petković, Nataša Butina, Adem Bedžet, Ognjen Manigoda, Ognjen Gut, Miloš Vukčević, Mateja Zdravković,  Marko Denda, Nemanja Pajović i Matija Armuš.

     

    školsko takmičenje u šahu

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport