• Ognjen Šuvački ove godine dva puta poneo titulu najboljeg (Foto)

    Samo u razmaku od nedelju dana, mladi odbojkaš zrenjaninskog Proletera Ognjen Šuvački je dva puta poneo titulu najboljeg. Prvo je na državnom kadetskom prvenstvu proglašen za najboljeg dizača, a zatim i za najboljeg igrača u kadetskoj konkurenciji na međunarodnom turniru odigranom u Novom Sadu, u organizaciji Odbojkaškog saveza Srbije.   Priznanja ovom izuzetno talentovanom momku, […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Ognjen Šuvački ove godine dva puta poneo titulu najboljeg (Foto)

    Samo u razmaku od nedelju dana, mladi odbojkaš zrenjaninskog Proletera Ognjen Šuvački je dva puta poneo titulu najboljeg. Prvo je na državnom kadetskom prvenstvu proglašen za najboljeg dizača, a zatim i za najboljeg igrača u kadetskoj konkurenciji na međunarodnom turniru odigranom u Novom Sadu, u organizaciji Odbojkaškog saveza Srbije.

     

    Priznanja ovom izuzetno talentovanom momku, inače članu kadetske reprezentacije Srbije, usledila su uoči njegovog punoletstva, kao najlepši rođendanski poklon.

     

    Ognjen je rođen 24. jula 2003. godine u Zrenjaninu. Za razliku od mnogih sportista, koji su od starta zavoleli sport kojim su se kasnije uspešno bavili, kod njega su počeci izgledali nešto drugačije.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Danilu Ikodinoviću smeta što Maja Ognjenović ne nosi zastavu Srbije

     

    ognjen šuvački

     

    – Prvo sam trenirao plivanje i odbojka me uopšte nije zanimala. Međutim, mama me je bukvalno terala da rekreativno igram odbojku sa njom, pošto je ona ranije bila odbojkašica, i to sam činio nerado. Ali, vremenom sam zavoleo odbojku, a plivanje batalio. Prvo sam je trenirao u školi, a zatim i u Odbojkaškom klubu Proleter, čiji sam član od početka. Trener u klubu Predrag Tanacković je svojevremeno trenirao i moju majku, pa je zato izbor pao na Proleter – priča Ognjen Šuvački za portal zrenjaninski.com.

     

    Ognjenov talenat su ubrzo spoznali i u Odbojkaškom savezu Srbije. Prvi poziv koji je dobio bio je za učešće na pripremama pionirske reprezentacije.

     

    – Iskren da budem, uopšte to nisam shvatao kao nešto ozbiljno i veliko. Tek kada sam otišao na pripreme video sam kako sve izgleda. U kadetskoj reprezentaciji Srbije sam sve vreme. Pripreme su nekada zamorne, ali je zaista lepo kada shvatiš da jednog dana možeš da zaigraš i za seniorsku reprezentaciju i budeš na terenu sa najboljim igračima sveta – ističe Ognjen.

     

    ognjen šuvački

     

    Sa mlađim kategorijama Proletera ostvarivao zapažene rezultate

     

    Sa mlađim kategorijama Proletera Šuvački je prethodnih godina ostvarivao zapažene rezultate. Pre dve godine klub je bio drugi u državi u pionirskoj konkurenciji. Ove godine su kadeti Proletera osvojili međunarodni turnir u Novom Sadu, savladavši u finalu domaćina.

     

    – Bilo je poprilično naporno, jer je turnir održan nedelju dana nakon državnog prvenstva, na kojem smo osvojili četvrto mesto – naglašava Šuvački, koji je na državnom prvenstvu proglašen za najboljeg dizača, a na novosadskom turniru za najboljeg igrača u kategoriji kadeta.

     

    ognjen šuvački

     

    Govoreći o budućim planovima, naš mladi sagovornik kaže da još godinu dana želi da ostane u Zrenjaninu i da završi četvrti razred Elektrotehničke i građevinske škole „Nikola Tesla“. Kasnije će na fakultet, a u skladu sa tim će odabrati i novu sredinu i klub.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Imam dosta ponuda iz klubova, ali sam svima rekao isto – da želim još godinu dana da ostanem u Zrenjaninu i ovde završim srednju školu. Posle ću videti šta ću – završava razgovor Ognjen Šuvački.

     

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport