• Danilu Ikodinoviću smeta što Maja Ognjenović ne nosi zastavu Srbije

    Nakon što je Olimpijski komitet Srbije saopštio da su vaterpolista Filip Filipović i košarkašica Sonja Vasić odabrani da nose srpsku zastavu na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Tokiju, oglasio se vaterpolista Danilo Ikodinović. Bivšem srpskom reprezentativcu je zasmetalo što proslavljena zrenjaninska odbojkašica Maja Ognjenović nije izabrana da na smotri najboljih sportista nosi zastavu Srbije.   […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Danilu Ikodinoviću smeta što Maja Ognjenović ne nosi zastavu Srbije

    Nakon što je Olimpijski komitet Srbije saopštio da su vaterpolista Filip Filipović i košarkašica Sonja Vasić odabrani da nose srpsku zastavu na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Tokiju, oglasio se vaterpolista Danilo Ikodinović. Bivšem srpskom reprezentativcu je zasmetalo što proslavljena zrenjaninska odbojkašica Maja Ognjenović nije izabrana da na smotri najboljih sportista nosi zastavu Srbije.

     

    – Nošenje olimpijske zastave na Olimpijskim igrama je ogromna čast koja treba da pripadne sportistima koji su tu čast zaslužili. Sportisti bi trebalo da budu birani po svojim zaslugama. U zasluge spadaju osvojeni trofeji, broj nastupa za reprezentaciju, ponašanje na terenu i van njega… – istakao je Danilo Ikodinović.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Najmlađi kapiten u istoriji Budućnosti David Stojičić vratio se u ovaj klub

     

    On je upitao čelnike Olimpijskog komiteta Srbije i Odbojkaškog saveza Srbije da li znaju ko je Maja Ognjenović.

     

    – Maja Ognjenović za reprezentaciju Srbije igra od 2003. U poslednjih 19 godina samo je u leto 2017. preskočila igranje za reprezentaciju, jer je bila preumorna i sa manjim povredama. Znači, punih 18 godina je predstavljala svoju državu. Poslednjih deset godina reprezentacija nije mogla da se zamisli bez nje. Njeno ponašanje na terenu i van njega je besprekorno. Primer u svakom pogledu. U poslednjih osam godina igra samo u najboljim klubovima na svetu. I u svim klubovima je bila lider – navodi Ikodinović.

     

    Ikodinović: Maja Ognjenović je jedna od najvećih sportistkinja

     

    On podvlači da nema ništa protiv Sonje Vasić, ali da mora da postoji neki red.

     

    – Zastavu ove godine nose Filip Filipović, apsolutno zasluženo, i Sonja Vasić, zasluženo, ali ovaj put preko reda. Fali joj još godina igranja za reprezentaciju i trofeja, a njeno ponašanje je besprekorno. Sonji Vasić svaka čast, navijao sam i navijaću iz sveg srca za devojke kad god budu igrale. Jedini problem je što je Maja Ognjenović po trofejima, broju nastupa za reprezentaciju i broju učešća na Olimpijskim igrama ispred Sonje Vasić i svih ostalih učesnica na Olimpijadi u Tokiju – ističe Ikodinović.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    On je na kraju prozvao Olimpijski komitet Srbije i Odbojkaški savez Srbije da su se ogrešili o jednu od najvećih sportiskinja koju je Srbija ikada imala. Dodao je da je sve ovo izrekao kao građanin ove države, za koju je nekada i sam nastupao, i kao neko ko zna kolika je čast braniti boje svoje domovine.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport