• OFK Begej iz Žitišta ostaje u istom rangu takmičenja i naredne sezone

    Čelnici Fudbalskog saveza Vojvodine doneli su odluku da ove godine neće biti selidbe u niže rangove takmičenja, zbog situacije izazvane pandemijom koronavirusa. To znači da će OFK Begej iz Žitišta ostati u istom rangu takmičenja i naredne sezone.   Prve reakcije o ovoj odluci stigle su putem zvanične Fejsbuk stranice OFK Begej iz Žitišta.   […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    OFK Begej iz Žitišta ostaje u istom rangu takmičenja i naredne sezone

    Čelnici Fudbalskog saveza Vojvodine doneli su odluku da ove godine neće biti selidbe u niže rangove takmičenja, zbog situacije izazvane pandemijom koronavirusa. To znači da će OFK Begej iz Žitišta ostati u istom rangu takmičenja i naredne sezone.

     

    Prve reakcije o ovoj odluci stigle su putem zvanične Fejsbuk stranice OFK Begej iz Žitišta.

     

    „Čelnici FSV-a doneli su odluku da ove godine neće biti selidbe u niže rangove takmičenja, budući da je usled pandemije koronavirusa prvenstvo prekinuto nakon samo dva odigrana kola u prolećnom delu sezone. To automatski znači da naš klub zadržava status učesnika Vojvođanske lige – grupa Istok i u narednoj takmičarskoj godini. Ohrabreni ovim vestima, a pre svega spiskom igrača koji su na raspolaganju treneru Guteši, uprava kluba najavljuje borbu za sam vrh tabele u predstojećem prvenstvu“, navodi se u saopštenju.

     

    Pročitajte još: Botošani osnivaju FK Roma za koji nastupaju igrači romske nacionalnosti

     

    Danas je u prostorijama Aero-kluba „Novi Sad“ u Čeneju održana peta sednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Vojvodine. Njome je predsedavao predsednik Dragan Simović. Na dnevnom redu sednice bilo je sedam tačaka. Najviše interesovanja, gledano iz ugla klubova, izazvala je rasprava o predlogu o broju klubova u ligama, pod okriljem saveza za narednu sezonu.

     

    Usvojen je predlog da lige pod okriljem FS Vojvodine sledeće sezone broje po 18 klubova. Inicijativa će biti prosleđena na dalje odlučivanje i nadležnost organa Fudbalskog saveza Srbije. Time bi se lige u vratile u stari format. Ako predlog bude usvojen, to bi automatski značilo spas za klubove pozicionirane ispod crte prilikom prekida prvenstva, jer ni jedan od njih ne bi izgubio trenutni status.

     

    Tekst i foto: Zoran Bogaroški

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport