• Botošani osnivaju FK Roma za koji nastupaju igrači romske nacionalnosti

    U godini kada obeležavaju 90 godina seoskog fudbalskog kluba Omladinac FAM, Botošani su krenuli u poduhvat osnivanja još jednog kluba. U pitanju je FK Roma.   – U godini jubileja, Omladinac FAM plasirao se u Vojvođansku ligu Istok i sada pripremamo infrastrukturu na stadionu. Međutim, zanimljiv je projekat koji smo pripremili i koji je već […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Botošani osnivaju FK Roma za koji nastupaju igrači romske nacionalnosti

    U godini kada obeležavaju 90 godina seoskog fudbalskog kluba Omladinac FAM, Botošani su krenuli u poduhvat osnivanja još jednog kluba. U pitanju je FK Roma.

     

    – U godini jubileja, Omladinac FAM plasirao se u Vojvođansku ligu Istok i sada pripremamo infrastrukturu na stadionu. Međutim, zanimljiv je projekat koji smo pripremili i koji je već blizu pune realizacije. To je osnivanje novog fudbalskog kluba, za koji smo opredelili ime Roma. Cilj je da u tom klubu igraju Botošani koji vole fudbal, ali nisu na nivou koji zahteva Vojvođanska liga. Među njima biće najviše naših sugrađana romske nacionalnosti. Važno je da ih privolimo da se aktivno uključe u sportski život sela – kaže za portal zrenjaninski.com Branislav Lazić, predsednik FK Omladinac FAM iz Botoša.

     

    On ističe da je za registraciju već je predato dvadesetak imena mladića iz Botoša, koji će nositi dres kluba Roma Botoš. Među njima su mladi iz romske populacije najbrojniji.

     

    – Samo braće Stanišić već ima sedmoro – napominje Lazić.

     

    Pročitajte još: NESVAKIDAŠNJI DUEL: Doktori sa VMA odigraće fudbalsku utakmicu

     

    On dodaje da je već dogovoreno da Omladinac FAM utakmice igra na seoskom stadionu nedeljom, a FK Roma subotom.

     

    – Do sada je utakmice našeg kluba gledalo nekoliko stotina gledalaca. Verujem da će publike sada biti više, jer ćemo imati dva kluba – zaključuje Lazić.

     

    A da se u Botošu sprema prava revolucija u fudbalu potvrđuje i najava početka rada škole fudbala za decu od 20. juna, u organizaciji FK Omladinac FAM. Samo iz Botoša već je prijavljeno pedesetak mališana, a očekuje se da polaznici budu i deca iz obližnjih sela, Orlovata, Tomaševca, Jarkovca…

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport