• Novosađanin koji obećava: Jovan Jokić pojačao redove elemirskog Naftagasa

    Fudbalski klub Naftagas iz Elemira ozbiljno se priprema za nastavak trke u srpskoligaškom karavanu. Elemirci su do sada predstavili šest velikih pojačanja u zimskom prelaznom roku. Prvo je iz komšiluka, iz zrenjaninskog Radničkog, pristigao Milan Turkulj, onda i Milan Bačvanski, a zatim su opremu zadužili i Jovan Jokić, Sami Durmiši, Zoran Švonja i Jovan Lukić. […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Novosađanin koji obećava: Jovan Jokić pojačao redove elemirskog Naftagasa

    Fudbalski klub Naftagas iz Elemira ozbiljno se priprema za nastavak trke u srpskoligaškom karavanu. Elemirci su do sada predstavili šest velikih pojačanja u zimskom prelaznom roku. Prvo je iz komšiluka, iz zrenjaninskog Radničkog, pristigao Milan Turkulj, onda i Milan Bačvanski, a zatim su opremu zadužili i Jovan Jokić, Sami Durmiši, Zoran Švonja i Jovan Lukić.

     

    Novosađanin Jovan Jokić u Naftagas je došao iz omladinskog pogona Vojvodine. Radi se o izuzetno talentovanom devetnaestogodišnjem centarforu – špicu, koji je, prema rečima trenera Vladimira Grbušića, željan dokazivanja i koji će dobiti priliku da iskaže potencijal.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Igor Bašić na pripremama u Italiji: Lepo mi je u novom klubu

     

    Jovan je rođen na Bogojavljenje, 19. januara 2004. godine, u Novom Sadu. Fudbal je počeo da trenira sa sedam godina u FK Profesor Bolesnikov, odakle je prešao u Vojvodinu, gde je proveo poslednje dve godine.

     

    – U Voši mi je bilo super, tamo sam odigrao i prve ozbiljnije utakmice u kadetskoj i omladinskoj ligi. Međutim, želeo sam da se oprobam u seniorskom fudbalu i ukazala mi se prilika da pređem u Naftagas. Za kratko vreme se ispostavilo da je to bila najbolja opcija. Okruženje je fenomenalno, svi su me zaista sjajno prihvatili, počev od uprave na čelu sa Draganom Galinom, preko trenera Vladimira Grbušića i pomoćnih trenera, do saigrača. Već u samom startu sam se odlično snašao. Nekih mlađih saigrača se sećam dok sam bio u Bolesnikovu, a oni u Radničkom u mlađim kategorijama, ali starije do sada nisam poznavao – izjavio je za portal zrenjaninski.com Jovan Jokić, kog smo ugostili u kafeu „Izlog“, koji se nalazi u Hotelu „Vojvodina“.

     

    jovan jokić

     

    Svakodnevno putuje iz Novog Sada u Elemir

     

    Koliko je ovaj mladi igrač posvećen fudbalu pokazuje i to da svakodnevno putuje iz Novog Sada u Elemir na treninge.

     

    – Dvojica saigrača i ja dolazimo zajedno automobilom. Jeste malo naporno, pogotovo kad smo umorni, a treba sve uskladiti sa drugim obavezama. Ipak, navikavamo se polako. Jedne nedelje, kad je nastava u školi popodne, ne idem na časove zbog treninga. Kad sam prva smena, idem u školu, a odmah nakon toga na trening u Elemir. Zahvalio bih se direktoru škole i profesorima na razumevanju i podršci – objašnjava Jokić, inače učenik četvrtog razreda Ekonomske škole.

     

    On ističe da je i do sada pratio Srpsku ligu, uz napomenu da je trećeligaški karavan dosta gledan. Naftagas trenutno deli sedmo mesto na tabeli sa Omladincem iz Novih Banovaca. Oba kluba imaju po 23 boda, sedam manje u odnosu na prvoplasirani Radnički 1912 iz Sombora.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Očekujem da će ekipa ostvariti dobar rezultat u nastavku prvenstva. Takođe, očekivanja su da ću se izboriti za mesto u ekipi i da ću zabeležiti što više minuta na terenu. Nadam se da ću se pokazati u što boljem svetlu i opravdati poverenje koje mi je ukazano – zaključuje Jovan Jokić.

     

    jovan jokić
    Privatna arhiva/Ustupljene fotografije

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport