• Novajlija u redovima Banata obezbedio učešće na Paraolimpijskim igrama

    Crnogorski stonoteniser Filip Radović, od naredne sezone novi član Stonoteniskog kluba Banat, obezbedio je direktan plasman na Paraolimpijske igre u Tokiju 2021, saopštio je Paraolimpijski komitet Crne Gore.   Filip, kog godinama unazad trenira Nikolaj Lupulesku, imaće priliku da na najvećoj sportskoj smotri osvoji prvu paraolimpijsku medalju za svoju zemlju.   „Svetska stonoteniska federacija objavila […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Novajlija u redovima Banata obezbedio učešće na Paraolimpijskim igrama

    Crnogorski stonoteniser Filip Radović, od naredne sezone novi član Stonoteniskog kluba Banat, obezbedio je direktan plasman na Paraolimpijske igre u Tokiju 2021, saopštio je Paraolimpijski komitet Crne Gore.

     

    Filip, kog godinama unazad trenira Nikolaj Lupulesku, imaće priliku da na najvećoj sportskoj smotri osvoji prvu paraolimpijsku medalju za svoju zemlju.

     

    „Svetska stonoteniska federacija objavila je konačne liste učesnika po kriterijumu prvaka kontinenata i svetske rang liste za parastonotenisere. Radović se plasirao direktno kao treći igrač sveta, u kategoriji S 10. U toj kategoriji u Tokiju igraće 14 stonotenisera, od kojih je deset učesnika već poznato. To su prvaci pet kontinenata i pet najboljih sa liste“, navodi Paraolimpijski komitet Crne Gore.

     

    Pročitajte još: Atletičari AS 023 proteklog vikenda nastupili na tri takmičenja (Foto)

     

    Plasman će još izboriti pobednik turnira, koji će u aprilu sledeće godine biti odigran u Laškom, kao i tri učesnika po odluci Bipartitne komisije.

     

    – Veoma sam srećan što sam izborio plasman na Paraolimpijske igre u Tokiju. Bio je izuzetno težak kvalifikacioni put.l Međutim, nadao sam se plasmanu imajući u vidu da sam poslednju godinu igrao na visokom nivou. Trenutno sam na trećem mestu svetske rang liste za stonotenisere sa invaliditetom. Nadam se da ću uspeti da zadržim to mesto do početka Igara. Ono mi daje bolju početnu poziciju na samom startu. Ostaje da se vidi da li ćemo u Tokiju nastupiti i ekipno. Nadam se da će Luka Bakić uspeti da izbori učešće u narednom periodu. Što se tiče rezultata, još je rano da govorimo o tome. Mislim da je i sam plasman veliki uspeh, ali mogu da obećam da se neću zadovoljiti time i da ću u Tokiju nastupiti kao konkurentan takmičar – izjavio je Filip Radović.

     

    Filip Radović 2015. Crnoj Gori doneo prvu veliku medalju

     

    Radović je 2015. doneo i prvu veliku medalju, evropsku bronzu, u istoriji crnogorskog paraolimpijskog sporta. Isti rezultat ponovio je i dve godine kasnije na EP u Laškom, dok se prošle godine popeo stepenicu više na šampionatu Evrope u Helsingborgu, na kome je predvodio i reprezentaciju do prve ekipne medalje.

     

    Filip je u prošloj godini bio zlatni i na Evropskim igrama mladih paraolimpijaca u Lahtiju, u konkurenciji igrača do 23 godine. Osvajao je i medalje na mastersima u Linjanu, Laškom i Lahtiju. Bio je zlatni i 2017. na Evropskim igrama mladih u Đenovi.

     

    Ovu godinu je počeo trofejom u egipatskoj Aleksandriji.

     

    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport