• Nikola Petković karijeru nastavlja u Americi, oglasio se i mladi fudbaler

    Nikola Petković je novi član MLS ligaša Šarlota. Defanzivni vezista rođen 23. februara 2003. godine u Zrenjaninu potpisao je ugovor sa ekipom iz američke savezne države Severna Karolina, zvanično je saopštio Fudbalski klub Čukarički, čiji dres je Petković do sada nosio.   – Želeo bih najpre da se zahvalim svima u Čukaričkom za prelepih pet […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Nikola Petković karijeru nastavlja u Americi, oglasio se i mladi fudbaler

    Nikola Petković je novi član MLS ligaša Šarlota. Defanzivni vezista rođen 23. februara 2003. godine u Zrenjaninu potpisao je ugovor sa ekipom iz američke savezne države Severna Karolina, zvanično je saopštio Fudbalski klub Čukarički, čiji dres je Petković do sada nosio.

     

    – Želeo bih najpre da se zahvalim svima u Čukaričkom za prelepih pet i po godina provedenih na Banovom brdu. Prošao sam mlađe kategorije ovog kluba, a u dogovoru sa čelnicima Čukaričkog bio sam prosleđen na pozajmicu u BASK, gde sam stekao dragoceno iskustvo. Potom sam dobio šansu u prvom timu. Stigao sam i do reprezentacije Srbije, a sada i ostvario transfer u MLS ligu – kazao je Nikola Petković, koji je bio član i mlađih reprezentativnih selekcija.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Odličan nastup najmlađih plivača Proletera na prvom ovogodišnjem takmičenju

     

    Petkovićev novi klub je član Istočne konferencije MLS lige. Prošlu sezonu klub je završio kao devetoplasirani.

     

    – Pre mene u SAD su iz Čukaričkog otišli Luka Stojanović, koji je igrao za Čikago, kao i Đorđe Petrović, koji je član Nju Inglanda. Obojica imaju samo pozitivna iskustva u MLS ligi. Igrali su odlično i brzo su se uklopili. Petrović je postao i najbolji golman prvenstva. Raduje me činjenica da je kvalitet ovog takmičenja sve bolji, da ima mnogo kvalitetenih stranaca i da je sve više igrača koji iz ove lige odlaze u renomirane evropske klubove. Na meni je da nastavim da se razvijam u pozitivnom smeru – izjavio je Petković za klupski sajt Čukaričkog.

     

    Poželeo sve najbolje svojim saigračima iz Čukaričkog

     

    On je poželeo sve najbolje svojim saigračima iz Čukaričkog. Izrazio je nadu da će ih gledati u grupnoj fazi nekog od evropskih takmičenja u narednoj sezoni.

     

    – Siguran sam da imaju kvalitet za to. Klub zaslužuje da napravi još jedan iskorak – kazao je Petković, neposredno pred polazak za Sjedinjene Američke Države.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Muški džemperi koji se nose ove zime

     

    Petković je treći igrač koji je direktno iz Čukaričkog otišao u MLS ligu. Prvi je to učinio Luka Stojanović, koji je 2021. potpisao za Čikago fajr, potom i Đorđe Petrović koji je prošle godine postao član Nju Inglanda. Još jedan nekadašnji član Čukaričkog, Predrag Preki Radosavljević, sa velikim uspehom je igrao u SAD u periodu od 1985. do 2005. godine. Bio je član brojnih timova „preko Bare“, a postao je i reprezentativac ove zemlje.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin