• Nikola Kovačević osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu

    Takmičar Kajak kluba Begej iz Zrenjanina Nikola Kovačević osvojio je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu za juniore i seniore do 23 godine u kajaku na mirnim vodama, koje je održano od 23. do 26. juna na Adi Ciganliji u Beogradu.   Nikola je veslao u olimpijskoj disciplini kajak četverac na 500 metara sa partnerima Brankom […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Nikola Kovačević osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu

    Takmičar Kajak kluba Begej iz Zrenjanina Nikola Kovačević osvojio je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu za juniore i seniore do 23 godine u kajaku na mirnim vodama, koje je održano od 23. do 26. juna na Adi Ciganliji u Beogradu.

     

    Nikola je veslao u olimpijskoj disciplini kajak četverac na 500 metara sa partnerima Brankom Lagundžićem, Lukom Stojkovim i Stefanom Vrdoljakom.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Dejan Davidovac se seli u Moskvu: Zrenjaninski košarkaš prešao u CSKA

     

    Od samog početka takmičenja posada Srbije je pokazala da je spremna da osvoji medalju. U prvoj kvalifikacionoj trci zauzela je prvo mesto ispred favorizovanih Poljaka i tako se direktno plasirala u finale.

     

    Danas je održana finalna trka, u kojoj je selekcija Srbije osvojila drugo mesto. Naši takmičari našli su se iza selekcije Poljske, koja je bila brža od posade Srbije za svega 0,10 sekundi.

     

    U Kajak klubu Begej kažu da je ovo istorijski trenutak za njih.

     

    „Posle 40 godina jedan naš takmičar je osvojio medalju na velikom zvaničnom takmičenju“, kažu u Begeju.

     

    nikola kovačević
    Foto: Kajak klub Begej

     

    – Već godinama pokušavamo da formiramo dobar četverac koji je spreman da uđe u finale i osvoji medalju. Ove godine smo u tome uspeli. Nadamo se dobrom rezultatu i na Svetskom prvenstvu – izjavio je Nikola Kovačević.

     

    Posle ovog takmičenja Nikola ide na zasluženi odmor. Nakon toga ga očekuju pripreme za Svetsko prvenstvo koje je planirano za prvu nedelju septembra.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Na Evropskom prvenstvu je, inače, učestvovalo 850 takmičara iz 33 zemlje. Reprezentacija Srbije je osvojila četiri medalje – tri zlata i jedno srebro.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport