• Dejan Davidovac se seli u Moskvu: Zrenjaninski košarkaš prešao u CSKA

    Zrenjaninski košarkaš Dejan Davidovac, koji je bio jedan od nosilaca igre Crvene zvezde u prethodnim sezonama, novi je član CSKA, objavio je danas košarkaški klub iz Moskve.   Davidovcu ovog meseca ističe ugovor sa crveno-belima, pa je želeo nove izazove i da se oproba u novoj sredini.   – Veoma sam srećan što sam došao […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Dejan Davidovac se seli u Moskvu: Zrenjaninski košarkaš prešao u CSKA

    Zrenjaninski košarkaš Dejan Davidovac, koji je bio jedan od nosilaca igre Crvene zvezde u prethodnim sezonama, novi je član CSKA, objavio je danas košarkaški klub iz Moskve.

     

    Davidovcu ovog meseca ističe ugovor sa crveno-belima, pa je želeo nove izazove i da se oproba u novoj sredini.

     

    – Veoma sam srećan što sam došao u legendarni klub CSKA. Nikada nisam igrao van Srbije i srećan sam što je moj prvi izbor u inostranstvu klub sa takvom reputacijom. Čast mi je da nastavim srpsku istoriju u CSKA posle imena poput Ivkovića, Krstića, Teodosića… Svi ćemo biti veoma motivisani da sledeće godine vratimo trofej VTB lige – poručio je Dejan Davidovac.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Milan Bulaja šampion Evrope! Džudista u Zrenjanin donosi zlatnu medalju!

     

    Trener CSKA Emil Rajković je istakao da je Davidovac svestran igrač koji može da se koristi na više pozicija.

     

    – Njegova glavna vrednost je visok koeficijent inteligencije, sposobnost prolaska i istezanja odbrane. Može se videti kao napadač koji dribla, napada i dodaje. Igrajući u Evroligi za Zvezdu, pokazao je da je stvoren za timsku igru, da nije sebičan i da voli da vezuje bekove i one „velike“. Želim mu da uspešno ispuni svoju ulogu u našem sistemu i našem klubu – kazao je Rajković.

     

    dejan davidovac
    Foto: CSKA

     

    Ponikao u Proleteru

     

    Rođeni Zrenjaninac je jedan od retkih igrača u ovom trenutku u Evropi u svom uzrastu, koji sa visinom od 203 centimetra „pokriva“ čak tri pozicije: od plejmekera do krila.

     

    Ponikao je u Proleteru za koji je igrao u sezoni 2011/2012. Nakon toga seli se u Vršac, za koji je igrao do 2015. godine. Odličnim igrama u poslednjoj seniorskoj sezoni obezbedio je mesto u idealnoj petorci šampionata KLS. Tokom leta te godine bio je član juniorske reprezentacije Srbije za igrače do 20 godina koja je osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Italiji.

     

    Od 2015. godine nastupao je za FMP i bio jedan od najzaslužnijih za veliki uspeh tima koji se te sezone plasirao u samu završnicu Superlige.

     

    Sa Crvenom zvezdom je tog leta potpisao četvorogodišnji ugovor. Od tog trenutka je gradio poziciju vrlo važnog igrača crveno-belih u svim uspesima koji su došli.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Početkom septembra 2020. Davidovac je produžio postojeći ugovor i obavezao se na vernost crveno-belima do kraja takmičarske sezone 2021/2022.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport