• Nestorović i Ajeti osvojili medalje na Fruškogorskom MTB maratonu

    Zrenjaninski sportisti Valentina Nestorović i Ajredin Ajeti okitili su se medaljama na ovogodišnjem Fruškogorskom MTB maratonu, odnosno takmičenju u planinskom biciklizmu.   Nestorović je branila boje novosadskog BK Invictabike i osvojila je treće mesto u kategoriji seniorki, dok je Ajeti osvojio treće mesto u kategoriji Master A, vozeći za BK Dubl iz Novog Sada.   […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Nestorović i Ajeti osvojili medalje na Fruškogorskom MTB maratonu

    Zrenjaninski sportisti Valentina Nestorović i Ajredin Ajeti okitili su se medaljama na ovogodišnjem Fruškogorskom MTB maratonu, odnosno takmičenju u planinskom biciklizmu.

     

    Nestorović je branila boje novosadskog BK Invictabike i osvojila je treće mesto u kategoriji seniorki, dok je Ajeti osvojio treće mesto u kategoriji Master A, vozeći za BK Dubl iz Novog Sada.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Biljana Vukov sjajna u Beogradu, medalje i ostalim kajakašima Begeja

     

    Na vojvođanskom prvenstvu, inače, Valentina Nestorović se okitila zlatom, a Ajredin Ajeti bronzom. Oboje su vozili srednji maraton, dužine 56 kilometara.

     

    Ovaj MTB maraton, 28. po redu, održan je na stazama Nacionalnog parka „Fruška gora“, po trasi Popovica – Sremska Kamenica – Novi Sad. Ujedno je predstavljao i Prvenstvo Vojvodine XCM i Prvenstvo Srbije XCM za 2021. Trka se bodovala i za Dunavski kup.

     

    ajredin ajeti
    Foto: Mihailo Bogdanović

     

    Takmičari su mogli da biraju između tri staze, odnosno malog, srednjeg i velikog maratona. Srednji maraton je zapravo bio deo zvaničnog prvenstva koji se bodovao.

     

    Staza je bila teška, sa dosta uspona, ali i veoma atraktivna. Iziskivala je izuzetnu fizičku spremnost, kao i tehničke veštine i brzinu učesnika. Bilo je pehova i padanja, skretanja sa staze pa vraćanja na pravi put, ali takmičari su se izborili sa svim preprekama.

     

    – S obzirom na to da u Zrenjaninu ne postoji staza na kojoj bi mogao da se vežba planinski biciklizam, veoma sam zadovoljan svojim učešćem i osvojenim mestima. Zaista je bila i dobra organizacija i zanimljiva staza, a i jaka konkurencija. Bila mi je čast naći se rame uz rame sa ljudima koji su vrsni vozači u ovom sportu – rekao je Ajredin Ajeti.

     

    valentina nestorović
    Foto: Mihailo Bogdanović

     

    Nastavila trku uprkos pehu

     

    Valentina Nestorović je istakla da je staza bila teška i zahtevna, sa čestim promenama konfiguracije terena.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Neposredno posle starta sam pala, pa me je preteklo nekoliko konkurentkinja. Naravno, to me nije sprečilo da nastavim trku, jer sam znala da na putu od 56 kilometara mogu da nadoknadim izgubljene pozicije. Posle duge i naporne vožnje, trku sam završila kao treća na državnom prvenstvu, treća u Dunavskom kupu i prvoplasirana na prvenstvu Vojvodine – izjavila je Nestorović.

     

    Shodno njenim dosadašnjim rezultatima, ona je pozvana od strane selektora u žensku seniorsku road i MTB reprezentaciju Srbije.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport