• Nedostatak sportske sreće razlog novog poraza zrenjaninskih košarkašica

    ŽKK Radnički (Kragujevac) – ŽKK Proleter 023 97:94 (20:27, 32:15, 21:20, 24:32)   Nedostatak sportske sreće i promašen šut za pobedu na devet sekundi pred kraj meča, razlog su novog, devetog ovosezonskog poraza košarkašica ŽKK Proleter 023.   Izabranice Marka Marinkova odigrale su u petak, 20. decembra, više nego uzbudljivu utakmicu na gostovanju u Kragujevcu. […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Nedostatak sportske sreće razlog novog poraza zrenjaninskih košarkašica

    ŽKK Radnički (Kragujevac) – ŽKK Proleter 023 97:94 (20:27, 32:15, 21:20, 24:32)

     

    Nedostatak sportske sreće i promašen šut za pobedu na devet sekundi pred kraj meča, razlog su novog, devetog ovosezonskog poraza košarkašica ŽKK Proleter 023.

     

    Izabranice Marka Marinkova odigrale su u petak, 20. decembra, više nego uzbudljivu utakmicu na gostovanju u Kragujevcu. One su igrale protiv petoplasirane ekipe ŽKK Radnički i poražene su rezultatom 97:94.

     

    Bila je ovo veoma borbena utakmica, sa velikim brojem postignutih poena na obe strane. Iako su Zrenjaninke odlično otvorile meč, te bile u konstantnom vođstvu sve do šesnaestog minuta susreta, a košarkašice Radničkog ostatak utakmice bile u konstantnoj prednosti, prava drama usledila je u poslednjih dvadeset sekundi četvrte deonice.

     

    Pročitajte još: Menjačnica „Spin“ i stonoteniseri obeležili još jednu uspešnu godinu (Foto)

     

    Naime, pri rezultatu 95:91 za domaći sastav, Danijela Jovanov uspeva na devetnaest sekundi pred kraj da postigne „trojku“. Tako je smanjila prednost ekipe Radničkog na samo poen zaostatka. U narednom napadu za domaće, članica Proletera Marina Stojić uspeva da ukrade loptu, ali devet sekundi pred kraj meča ista košarkašica promašuje šut za pobedu. Na taj način srušene su sve nade gostujućih košarkašica da ostvare i drugu uzastopnu pobedu na gostovanjima.

     

    Najefikasnija u redovima Proletera bila je sjajna Sofija Olić koja je ubacila 33 poena. Po šuterskom učinku takođe su se istakle Marina Stojić sa 22, kao i Danijela Jovanov sa 17 postignutih koševa.

     

    Tekst i foto: Zoran Bogaroški

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport