• Naši proslavljeni sportisti poručuju: Priznanje došlo na pravu adresu

    Sjajna vest, koja se Srbijom pronela brzinom svetlosti, stigla je ovih dana iz Brisela, iz sedišta Asocijacije evropskih prestonica i gradova sporta. Zrenjanin je proglašen za Evropski grad sporta 2021!   Brojni nacionalni, pokrajinski i lokalni sportski savezi čestititaju na ovoj prestižnoj tituli koja nije samo zrenjaninska, već predstavlja priznanje i za Vojvodinu i celu […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Naši proslavljeni sportisti poručuju: Priznanje došlo na pravu adresu

    Sjajna vest, koja se Srbijom pronela brzinom svetlosti, stigla je ovih dana iz Brisela, iz sedišta Asocijacije evropskih prestonica i gradova sporta. Zrenjanin je proglašen za Evropski grad sporta 2021!

     

    Brojni nacionalni, pokrajinski i lokalni sportski savezi čestititaju na ovoj prestižnoj tituli koja nije samo zrenjaninska, već predstavlja priznanje i za Vojvodinu i celu Srbiju. Ovim povodom oglasili su se i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, što možete PROČITATI OVDE.

     

    Simo Salapura: O benefitima će se tek pričati

     

    Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina zadužen za sport Simo Salapura kaže za portal zrenjaninski.com da ovo priznanje pripada svim ovdašnjim sportistima, sportskim radnicima, šampionima i sportskim organizacijama.

     

    – Veoma sam im zahvalan! Istovremeno sam i ponosan na naše olimpijce koji su pružili podršku kandidaturi Zrenjanina. To su Branislav Simić, Milorad Stanulov, Momir Rnić, braća Vladimir i Nikola Grbić, Žarko Čabarkapa, Jovana Brakočević, Ivana Španović, Miroslava Najdanovski, Slobodan Nikić… Veliku podršku dobili smo i od pokrajinskog sekretara Vladimira Bateza i predsednika Sportskog saveza Vojvodine Slobodana Boškana – naglašava Salapura.

     

    zrenjanin evropski grad sporta 2021

     

    On smatra da je ovo i formalna potvrda nezvaničnog zvanja „grad sporta“, koje Zrenjanin ima decenijama unazad. Dodaje da će se o benefitima tek pričati.

     

    – Ovo otvara jednu novu sportsku stranicu našeg grada. Ona, pre svega, treba da nas podstakne na jedno sasvim drugačije viđenje i funkcionisanje sistema sporta. Kada to kažem, mislim na eventualne integracije u okviru iste grane sporta, gajenje kulture sećanja na našu slavnu sportsku istoriju, promovisanje sportskih talenata, proaktivniji monitoring nad stručnim radom i celokupnim vođenjem sportskih organizacija, posmatranje sporta kroz prizmu zdravlja i zdravih stilova življenja… Negde sam pročitao sjajnu poruku, koja kaže da je fizička aktivnost najbolja polisa životnog osiguranja i investicija sa najvećom kamatom. I zaista je tako – napominje Salapura.

     

    Pomoćnik zrenjaninskog gradonačelnika podvlači da je veoma teško izboriti se sa Beogradom i Novim Sadom, sa njihovim klubovima i budžetima. Ipak, zrenjaninske sportske organizacije se itekako nose u toj borbi i pariraju klubovima koji imaju značajno veće budžete.

     

    – Na to smo veoma ponosni i još jednom im čestitam svima. Svedoci smo veoma značajnih rezultata koje su prošle godine ostvarili naši loptaški sportovi, ali i individualni poput stonog tenisa, rvanja, karatea, kuglanja, raznih drugih borilačkih sportova… Veoma je težak posao održati sportsku organizaciju na vrhunskom nivou. A naši sportski radnici to najbolje znaju – zaključuje Simo Salapura.

     

    zrenjanin evropski grad sporta 2021

     

    Vukosava Đapić Atanacković: Zrenjanin je ovo zaslužio

     

    Generalna sekretarka Sportskog saveza Grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković, inače srpska reprezentativka i rekorderka u atletici, ocenjuje da su u tituli Evropski grad sporta 2021. sublimirani decenijski rezultati zrenjaninskih sportista, koji su ih činili nadaleko prepoznatljivim.

     

    – Zrenjanin je odavno zaslužio i nosi epitet grada sportova. Sada imamo i zvanično evropsko priznanje, koje će doprineti afirmaciji i grada i naše zemlje. To je svojevrsna zahvalnost nekadašnjim i sadašnjim sportistima, kao i svim ljubiteljima sporta. Ujedno je ogroman podstrek budućim generacijama. Kao radnik u sportu mislim da će značajno podstaći sve nas da opravdamo tako značajno priznanje evropskog ranga – kaže za portal zrenjaninski.com Vukosava Đapić Atanacković.

     

    Milorad Stanulov: Priznanje za prošlost i šansa za budućnost

     

    Da je proglašenje Zrenjanina Evropskim gradom sporta 2021. godine veliko priznanje, ali i velika obaveza, slažu se i Momir Rnić i Milorad Stanulov, vrhunski zrenjaninski sportisti.

     

    – Veliko priznanje, veliko breme, ali i velika šansa, tako ja to vidim. U to priznanje utkan je rad mnogih sportskih generacija, osvajača olimpijskih medalja, nosilaca šampionskih titula i ostalih odličja, ali i svih sportista koji su vredno radili, trenirali, borili se, odmeravali snage sa protivnicima, nekada gubili, nekada pobeđivali, ali davali sve od sebe – navodi Momir Rnić, proslavljeni zrenjaninski rukometaš, koji je slavu ovog grada proneo celim svetom.

     

    Rnić smatra da je pred svim sportskim poslenicima veliki zadatak, jer ovakvo poverenje treba opravdati i pokazati da je došlo u prave ruke.

     

    – Infrastruktura nam je dobra, ali uvek ima prostora za bolje. Sport u celom svetu, pa i kod nas, nalazi se pred velikim izazovom koji se zove pandemija. Ali, sportisti se u svom takmičarskom veku suočavaju sa velikim preprekama, možda i težim nego što je ova. I sport i sportski duh uvek pobede. Tako će biti i ovog puta – siguran je Rnić.

     

    Osvajač olimpijske medalje, veslač Milorad Stanulov, naglašava ogroman doprinos svih sportskih radnika, bivših i sadašnjih, ovom lepom priznanju.

     

    – Zrenjanin jeste grad sporta, a sada je to i ozvaničeno. Za grad veličine Zrenjanina to je ogromno priznanje. Znači da se dobro radilo, dobro čuvalo, dobro podsticalo. Ovo je i šansa da unapredimo kako sportske objekte tako i rad sa sportistima. Takođe, to mora biti i podstrek. Sad je prilika da unapredimo infrastrukturu, da radimo više na omasovljenju i, naravno, na kvalitetu. Priznanje za prošlost i šansa za budućnost – naglašava Stanulov.

     

    zrenjanin evropski grad sporta 2021

     

    Milan Piperski: Ogroman podstrek za mlade sportiste

     

    Vest da je Zrenjanin proglašen za Evropski grad sporta 2021. godine odlična je i za ovaj grad i za celu Srbiju, smatra selektor bokserske reprezentacije Srbije, Zrenjaninac Milan Piperski.

     

    – Ovo priznanje, koje je došlo na pravu adresu, učiniće Zrenjanin prepoznatljivim u mnogo širim okvirima i od izuzetnog značaja je za sportsku, ali i svaku drugu afirmaciju naše sredine. To je ogroman podstrek za sve mlade zrenjaninske sportiste, da samopregorno i vredno grade svoje sportske karijere. A moramo se podsetiti i svih istaknutih sportista i sportskih kolektiva iz naše sredine, koji su godinama gradili imidž našeg grada kao grada sportova i sportista – kaže selektor Milan Piperski, koji je imao veoma zapaženu boksersku karijeru.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]