• Najperspektivnijim mladim sportistima dodeljene pokrajinske stipendije

    Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta uručio je danas ugovore o stipendiranju perspektivnim i talentovanim sportistima iz Vojvodine, uzrasta od 14 do 20 godina. Za tu namenu je ove godine iz pokrajinskog budžeta opredeljeno ukupno 10 miliona dinara. Stipendisti su sportisti iz 30 sportskih grana, a predložili su ih pokrajinski granski savezi.   […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Najperspektivnijim mladim sportistima dodeljene pokrajinske stipendije

    Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta uručio je danas ugovore o stipendiranju perspektivnim i talentovanim sportistima iz Vojvodine, uzrasta od 14 do 20 godina. Za tu namenu je ove godine iz pokrajinskog budžeta opredeljeno ukupno 10 miliona dinara. Stipendisti su sportisti iz 30 sportskih grana, a predložili su ih pokrajinski granski savezi.

     

    Među njima su i karatistkinje Anja Milovanović (KK Zrenjanin) i Dunja Rajić (KK Zadrugar Lazarevo), kao i kuglašica zrenjaninskog Banata Miona Grujić.

     

    Pokrajinske stipendije su dobili i supertalentovani plivač Proletera Ognjen Kovačević, kao i jedan od najboljih mladih tenisera u Srbiji, član Teniskog kluba Galeb Zoran Ludoški.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Nestorović i Ajeti osvojili medalje na Fruškogorskom MTB maratonu

     

    Sekretar Basta je, uz čestitke najtalentovanijim mladim sportistima na rezultatima koje su postigli, posebno istakao njihovu upornost da istraju u okolnostima koje nisu bile lake, a koje je nametnula epidemiološka situacija.

     

    – Dragi sportisti, vi činite okosnicu našeg vrhunskog sporta u budućnosti. Na vama je da nastavite vredno da trenirate, da ne gubite motivaciju i elan. Oduvek smo bili ponosni na činjenicu da smo zemlja vrhunskih sportista. Zato je naša zajednička obaveza da tu tradiciju sledimo – naveo je Basta.

     

    pokrajinske stipendije

     

    Pokrajinske stipendije u godišnjem neto iznosu od po 150.000 dinara

     

    On je naglasio da će Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu nastaviti da ulaže u sport i mlade nade. Dodao je da će Pokrajina nastaviti da pronalazi načine i mehanizme da podstiče njihov trud i talenat. I to ne samo kada postignu uspeh, nego i na njihovom putu ka uspehu.

     

    – Cilj nam je da kontinuirano pratimo rad i rezultate mladih sportista. Želimo da ulažemo u njihovu budućnost i u budućnost našeg vrhunskog sporta – poručio je resorni sekretar.

     

    Basta je ovom prilikom ukazao i na izuzetan značaj i doprinos trenera, kada je reč o rezultatima ovih mladih i perspektivnih članova našeg društva, jer su, kako je naglasio, nesebično delili svoje veštine i znanje, kao i roditelja, koji su bili najveći oslonac i podrška u njihovim postignućima.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Iznos godišnje stipendije za perspektivne i talentovane sportiste u 2021. godini utvrđen je u godišnjem neto iznosu od 150.000 dinara.

     

    pokrajinske stipendije

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport