• Najmlađi prvotimci Proletera: Nikola, Stefan i Boško igraju Super ligu (Foto)

    Porazom na domaćem terenu od beogradskog Partizana rezultatom 10:20 (1:6, 1:5, 3:5, 5:4), u okviru devetog kola Super lige u vaterpolu, zrenjaninski Proleter je sinoć okončao prvi deo prvenstva. Proleter nastavak šampionata čeka na osmom mestu na tabeli, sa ukupno četiri osvojena boda.   Bez obzira na to, u klubu su zadovoljni dosadašnjim učinkom u […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Najmlađi prvotimci Proletera: Nikola, Stefan i Boško igraju Super ligu (Foto)

    Porazom na domaćem terenu od beogradskog Partizana rezultatom 10:20 (1:6, 1:5, 3:5, 5:4), u okviru devetog kola Super lige u vaterpolu, zrenjaninski Proleter je sinoć okončao prvi deo prvenstva. Proleter nastavak šampionata čeka na osmom mestu na tabeli, sa ukupno četiri osvojena boda.

     

    Bez obzira na to, u klubu su zadovoljni dosadašnjim učinkom u elitnom rangu takmičenja, u koji se VK Proleter plasirao nakon prošlogodišnje sjajne sezone u Prvoj A ligi. Trener Zrenjaninaca Dobrica Brdarić kaže za portal zrenjaninski.com da je bilo šansi da bodovni saldo bude malo veći.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Postavka “Pobednici – zrenjaninski paraolimpijci” u čast naših šampiona

     

    – Ono što je bitno jeste da sam zadovoljan igrom ekipe. Čak smo i favoritima pružali veliki otpor, a primer je i pretposlednja utakmica sa Crvenom zvezdom. Igra i rezultat su bili ohrabrujući za drugi deo sezone – ocenio je Brdarić.

     

    vaterpolisti proletera

     

    On je kazao da je Partizan u susretu sa Proleterom bio apsolutni favorit, ali da je tražio od svojih igrača da pokažu zalaganje u bazenu. Dodao je da je susret sa crno-belima bila dobra priprema za drugi deo sezone.

     

    – Cilj je opstanak u ligi i realno osmo mesto, koje nas vodi u plej-of prvenstva Srbije – naglasio je trener Proletera.

     

     

    Boje Proletera prethodnih meseci branili su i Nikola Petrović, Stefan Ćirović i Boško Janjić, najmlađi igrači u redovima prvotimaca zrenjaninskog kluba.

     

    – Što se tiče naših najmlađih igrača, oni su svojim trudom i zalaganjem zaslužili da zaigraju u Super ligi. Njima će to puno pomoći u daljoj karijeri i nadam se da će njih trojica biti nosioci igre Proletera u nekom narednom periodu. Imamo još nekoliko mlađih igrača koji kucaju na vrata prvog tima. Kao nagrada za dobar rad, Denis Maleš i Aleksa Berkov biće licencirani za drugi deo takmičarske sezone – istakao je Brdarić.

     

    nikola petrović

     

    Nikola Petrović: Atmosfera u ekipi je sjajna

     

    Nikola, Stefan i Boško su Proleterova deca, momci koji su stasali u zrenjaninskoj školi vaterpola. Nikola Petrović je 2005. godište i vaterpolom je počeo da se bavi sa jedanaest godina.

     

    – U početku sam imao tremu kada sam zaigrao u Super ligi, ali je ona u međuvremenu nestala. Očekivanja su da ostanemo u ovom rangu takmičenja i mi ćemo dati sve od sebe da tako i bude. Atmosfera u ekipi je sjajna, svi se dobro slažemo, a stariji igrači su nas odlično prihvatili. Zaista bolje nije moglo – rekao je Petrović za portal zrenjaninski.com.

     

    stefan ćirović nikola petrović i boško janjić

     

    Golman Stefan Ćirović je godinu dana stariji od Petrovića i vaterpolom se bavi od svoje desete godine.

     

    – Mislim da smo na dobrom putu da ispunimo naš cilj, a to je opstanak u Super ligi. Godinama rastemo kao klub, ali nam nedostaje malo sportske sreće. Iskreno, mislim da će nam se sav uloženi trud vratiti u sledećem delu sezone. Dosta igrača iz prošle sezone je ostalo u klubu, tako da se već poznajemo, a mnogi od njih su igrali zajedno i u drugim klubovima – kazao je Ćirović.

     

    boško janjić

     

    Boško Janjić je 2002. godište, a vaterpolo trenira od svoje desete godine. U prvom timu je zaigrao u letnjoj ligi, a kao prvotimac je igrao i u Prvoj B i Prvoj A ligi, a sada i u Super ligi. Na bazen ga je doveo sadašnji trener Brdarić i tako je počela njegova karijera.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Velika mi je čast što igram u možda trenutno i najjačoj vaterpolo ligi na svetu i sa ovakvim saigračima. Odlično sam prihvaćen u ekipi, odlično smo se uklopili i nadam se da će se to videti u nastavku prvenstva – istakao je Boško Janjić.

     

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport