Sport Vesti Zrenjanin

Najavljen turnir “Trofej grada Zrenjanina – Dan mladih 2019”

trofej grada zrenjanina

Fudbalski turnir „Trofej grada Zrenjanina – Dan mladih 2019“ biće održan na stadionu FK Radnički, povodom obeležavanja Međunarodnog dana mladih.

 

Ovaj događaj najavljen je na konferenciji održanoj u Gradskoj kući. Na konferenciji su govorili pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura, predstavnik Fudbalskog kluba Radnički Darko Tošić i predstavnik Kancelarije za mlade Marko Miškeljin.

 

– I ove godine Dan mladih proslavljamo u duhu sporta i fizičkih aktivnosti. Osmislili smo zajedničku akciju Kancelarije za mlade i FK Radnički, koji ove godine slavi sto godina od osnivanja. Imaćemo jedan lep događaj – najavio je Simo Salapura.

 

Pročitajte još: Upućen apel gledaocima koji dolaze na košarkašku utakmicu

 

On se zahvalio aktivistima Kancelarije za mlade, podsećajući da su oni volonterski izradili i Akcioni plan za mlade, koji već godinu dana daje odlične rezultate.

 

Salapura je naglasio i da Grad Zrenjanin podržava mlade na razne načine. Kako je naveo, do sada je izdvojeno 10 miliona dinara za stipendije i druge vidove materijalnih davanja. Obezbeđena su i sredstva za finansiranje boravka grupe đaka generacije u kampu u Orašcu.

 

Učešće potvrdili i Crvena zvezda i Čukarički

 

U ime FK Radnički, Darko Tošić se zahvalio Gradu Zrenjaninu i Kancelariji za mlade na saradnji.

 

– Krećemo sa turnirom za mlađe pionire (2006. godište), od 10. avgusta, kada je Dan mladih. Imamo potvrde učešća FK Crvena zvezda i Čukarički iz Beograda, a očekujemo još nekoliko klubova iz regiona, da bi turnir imao osam ekipa. Imaćemo zanimljiv turnir u velikom fudbalu – naglasio je Tošić.

 

On je najavio da će se turnir “Trofej grada Zrenjanina” nastaviti i tokom manifestacije „Dani piva“.

 

Marko Miškeljin, čelnik Kancelarije za mlade u Zrenjaninu, izrazio je zadovoljstvo što je saradnja sa FK Radnički rezultirala organizacijom turnira koji će okupiti klubove značajnog renomea.

 

– Imaćemo i taktičko – pokaznu vežbu Žandarmerije. Ona će tematski biti posvećena bezbednosti na stadionima. Kao i uvek, i naši stalni partneri iz Crvenog krsta imeće svoje pokazne vežbe. Očekuje nas i tačka Fri dens studija – najavio je Miškeljin, pozivajući sugrađane da isprate događaj zakazan za 10. avgust na stadionu FK Radnički.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM