Sport Vesti Zrenjanin

Moj prvi smeč: 57 budućih odbojkaša na treningu u Zrenjaninu

moj prvi smeč
Foto: Odbojkaški savez Srbije

Jednodnevno savetovanje i trening za učesnike projekta „Odbojka zove – moj prvi smeč“, koji je organizovao Odbojkaški savez Srbije, u saradnji sa Sportskim savezom grada Zrenjanina, održani su danas u Kristalnoj dvorani.

 

Praktičnom delu prezentacije pod nazivom „Model treninga za dečake u ranoj fazi usvajanja motorne veštine u odbojci“, koju je pripremio profesor dr Goran Nešić, saradnik na projektu, prisustvovalo je 57 najmlađih odbojkaša, sa trenerima. Ovom događaju prisustvovali su dečaci iz škola odbojke u Lazarevu (trener Aleksandar Šakić), Kleku (Rajko Petrović) i Bašaidu (Marko Terzin).

 

PROČITAJTE JOŠ: Tri nastupa i tri pobede: Bokseri Banata nastavljaju da nižu uspehe i u ovoj godini

 

Profesor dr Mithat Blagajac, stručni saradnik Odbojkaškog saveza Srbije za oblast fizičke pripreme, u svom predavanju je govorio o individualnom vežbanju i značaju brige o organizmu, sportskoj formi i sopstvenim sposobnostima.

 

Završni deo savetovanja i treninga bio je posvećen razvijanju novog koncepta igre za motivisanje dečaka za igranje odbojke pod nazivom „Smečovanje“, kombinaciji odbojke i tenisa.

 

moj prvi smeč
Foto: Odbojkaški savez Srbije

 

U sezoni 2022/2023, u okviru projekta „Moj prvi smeč“, biće organizovano 28 škola odbojke u 26 mesta u Srbiji. Između ostalog, škole odbojke biće organizovane i u Kleku i Lazarevu.

 

Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

U prethodne dve sezone, u okviru projekta „Moj prvi smeč“, treniralo je više od 1.700 dečaka. Očekuje se da će ove sezone trenirati oko 800 budućih odbojkaša.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz