• Moj prvi smeč: 57 budućih odbojkaša na treningu u Zrenjaninu

    Jednodnevno savetovanje i trening za učesnike projekta „Odbojka zove – moj prvi smeč“, koji je organizovao Odbojkaški savez Srbije, u saradnji sa Sportskim savezom grada Zrenjanina, održani su danas u Kristalnoj dvorani.   Praktičnom delu prezentacije pod nazivom „Model treninga za dečake u ranoj fazi usvajanja motorne veštine u odbojci“, koju je pripremio profesor dr […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Moj prvi smeč: 57 budućih odbojkaša na treningu u Zrenjaninu

    Jednodnevno savetovanje i trening za učesnike projekta „Odbojka zove – moj prvi smeč“, koji je organizovao Odbojkaški savez Srbije, u saradnji sa Sportskim savezom grada Zrenjanina, održani su danas u Kristalnoj dvorani.

     

    Praktičnom delu prezentacije pod nazivom „Model treninga za dečake u ranoj fazi usvajanja motorne veštine u odbojci“, koju je pripremio profesor dr Goran Nešić, saradnik na projektu, prisustvovalo je 57 najmlađih odbojkaša, sa trenerima. Ovom događaju prisustvovali su dečaci iz škola odbojke u Lazarevu (trener Aleksandar Šakić), Kleku (Rajko Petrović) i Bašaidu (Marko Terzin).

     

    PROČITAJTE JOŠ: Tri nastupa i tri pobede: Bokseri Banata nastavljaju da nižu uspehe i u ovoj godini

     

    Profesor dr Mithat Blagajac, stručni saradnik Odbojkaškog saveza Srbije za oblast fizičke pripreme, u svom predavanju je govorio o individualnom vežbanju i značaju brige o organizmu, sportskoj formi i sopstvenim sposobnostima.

     

    Završni deo savetovanja i treninga bio je posvećen razvijanju novog koncepta igre za motivisanje dečaka za igranje odbojke pod nazivom „Smečovanje“, kombinaciji odbojke i tenisa.

     

    moj prvi smeč
    Foto: Odbojkaški savez Srbije

     

    U sezoni 2022/2023, u okviru projekta „Moj prvi smeč“, biće organizovano 28 škola odbojke u 26 mesta u Srbiji. Između ostalog, škole odbojke biće organizovane i u Kleku i Lazarevu.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    U prethodne dve sezone, u okviru projekta „Moj prvi smeč“, treniralo je više od 1.700 dečaka. Očekuje se da će ove sezone trenirati oko 800 budućih odbojkaša.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport