• MMA Team Proleter već jedanaest godina stvara istinske borce i šampione

    Za jedanaest godina, koliko postoji u Zrenjaninu, kroz MMA Team Proleter je prošlo nekoliko stotina mladih, od kojih su neki postigli zavidne rezultate u ovom borilačkom sportu. Sve ove godine sa njima radi nekadašnji rvač Siniša Kotur, licencirani trener sa trodecenijskim stažom u sportu.   – MMA Team Proleter postoji od 2011. godine i članovi […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    MMA Team Proleter već jedanaest godina stvara istinske borce i šampione

    Za jedanaest godina, koliko postoji u Zrenjaninu, kroz MMA Team Proleter je prošlo nekoliko stotina mladih, od kojih su neki postigli zavidne rezultate u ovom borilačkom sportu. Sve ove godine sa njima radi nekadašnji rvač Siniša Kotur, licencirani trener sa trodecenijskim stažom u sportu.

     

    – MMA Team Proleter postoji od 2011. godine i članovi smo MMA saveza Srbije. Kroz naš klub je do sada prošlo između 300 i 400 mladih. Momci dolaze i odlaze, neki se zbog studiranja i posla sele u druge gradove, a neki se vremenom i vrate u klub – priča za portal zrenjaninski.com Siniša Kotur.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Ivana Vuleta: Prelepo je biti u društvu naših najboljih sportista

     

    Upravo je prošle godine klub napustio jedan od najboljih takmičara Proletera, Nemanja Velisavljev, koji se zbog posla preselio u Novi Sad.

     

    – Nemanja se 2021. takmičio i za šampionski pojas. Prošle godine je bio drugi na državnom prvenstvu. Zaista je veliki talenat i žao mi je što nas je napustio, ali ga u potpunosti razumem – ističe Kotur.

     

    Prema njegovim rečima, u klubu ima novih, mladih talenata, koji su na dobrom putu da ostvare vrhunske rezultate.

     

    – Imamo perspektivne kadete i juniore. Tu su i seniori Jovan Nikolčević, koji je osvojio prvo mesto na „Beogradskom pobedniku“, kao i Stefan Jelovac, koji je bio prvak države. U godini koju smo upravo ispratili imali smo četiri bitna takmičenja, koja bih izdvojio, i na svakom smo se prikazali u odličnom svetlu. U kontinuitetu postižemo dobre rezultate, ali uvek može bolje. Trudimo se da dostojno predstavljamo naš grad. Od otprilike 80 klubova, koliko ih postoji, mi smo uvek, što se tiče ekipnog plasmana, među prva tri – četiri u zemlji – navodi Kotur.

     

    Siniša dodaje da i on, zajedno sa svojim takmičarima, konstantno radi na sebi, kako bi iz godine u godinu napredovao.

     

    – Od 2011. konstantno učim, i kroz pripreme sa reprezentacijom i kroz druženja sa ljudima iz ovog sporta. Gledaću da ove godine prisustvujem i nekim stručnim seminarima, jer je važno neprestano učiti – dodaje naš sagovornik.

     

    Treninzi potpuno bezbedni

     

    On je iskoristio ovu priliku da pozove mlade Zrenjanince da dođu i da se oprobaju u MMA sportu.

     

    – Mnogi imaju predrasude i gard prema ovom sportu, iako su treninzi potpuno bezbedni. Što se tiče uslova za treniranje, oni su odlični. Utorkom i četvrtkom treniramo u Kristalnoj dvorani, gde na strunjačama vežbamo rvanje i grepling, a ponedeljkom, sredom i petkom smo u Hali sportova „Zvonimir Zvonko Vujin“, gde imamo ring i džakove – kaže Kotur.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Članovi Proletera napravili su kraću pauzu tokom praznika, a onda kreću sa kondicionim pripremama.

     

    – U martu nas očekuje svetsko prvenstvo u amaterskom MMA-u, koje će biti održano u Beogradu. Nadam se da ćemo tamo imati bar jednog našeg predstavnika – dodaje Siniša Kotur.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport