• Ivana Vuleta: Prelepo je biti u društvu naših najboljih sportista

    – Uvek je prelepo biti u društvu najboljih sportista koje naša zemlja ima – poručila je atletičarka Ivana Vuleta, kojoj je Olimpijski komitet Srbije dodelio titulu najuspešnije sportiskinje Srbije za 2022. godinu.   Trofej za najuspešniju sportistkinju Srbije Vuleti je uručio ministar sporta Zoran Gajić, na svečanosti koja je krajem prošle godine održana u Domu […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Ivana Vuleta: Prelepo je biti u društvu naših najboljih sportista

    – Uvek je prelepo biti u društvu najboljih sportista koje naša zemlja ima – poručila je atletičarka Ivana Vuleta, kojoj je Olimpijski komitet Srbije dodelio titulu najuspešnije sportiskinje Srbije za 2022. godinu.

     

    Trofej za najuspešniju sportistkinju Srbije Vuleti je uručio ministar sporta Zoran Gajić, na svečanosti koja je krajem prošle godine održana u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Godina za medalju: Rukometni savez Srbije izrazio zahvalnost Gradu Zrenjaninu

     

    – Prošla godina je počela odbranom titule svetske prvakinje u martu u Beogradu. To je bio apsolutno prelep početak i povratak na moje stare pozicije. Ovim priznanjem zaključujem godinu i želim da se zahvalim na njemu. Takođe, želim da pohvalim Olimpijski komitet Srbije, Ministarstvo sporta, sve klubove i saveze, kao i način na koji rade. Definitivno se pokazalo da ovakva vrsta sistema funkcioniše i da donosi rezultate – izjavila je čuvena Zrenjaninka i naša najbolja atletičarka.

     

    Ivana Vuleta je u martu prošle godine po drugi put postala šampionka sveta u dvorani, i to pred beogradskom publikom. Skok od 7 metara i 6 centimetara doneo joj je zlatnu medalju.

     

    Isti rezultat ponovila je sredinom avgusta na Evropskom prvenstvu u Minhenu (7,06 m). Osvojila je najsjajnije odličje i ostavila iza sebe Malaiku Mihambo iz Nemačke i Britanku Džezmin Sojers. Prvakinja Evrope na otvorenom bila je i pre šest godina u Amsterdamu.

     

    Titulama svetske i evropske šampionke naša atletska diva je u septembru dodala i zlatnu medalju iz Ciriha, kojom je četvrti put u karijeri osvojila Dijamantsku ligu.

     

    Bila je najuspešnija sportistkinja Srbije 2013. i 2015. godine. Od tada pa do danas je osvojila dosta medalja na međunarodnim takmičenjima i našu zemlju uvrstila među svetske sile u skoku udalj.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport