• Mladi princ ringa: Dario Tomić je vanserijski talenat, opet je oduševio sudije i publiku

    Boks klub Banat iz Zrenjanina nastupio je na turniru „Kikindska zlatna rukavica“ i 10. kolu Bokserske lige Srbije, organizovanom prošlog vikenda u Kikindi. Ovom prilikom održana su 32 meča u svim uzrasnim kategorijama.   BK Banat su predstavljala četvorica takmičara: pionir Andrej Racić, junior Strahinja Rašović, mladi Dario Tomić i senior Josif Belić.   PROČITAJTE […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Mladi princ ringa: Dario Tomić je vanserijski talenat, opet je oduševio sudije i publiku

    Boks klub Banat iz Zrenjanina nastupio je na turniru „Kikindska zlatna rukavica“ i 10. kolu Bokserske lige Srbije, organizovanom prošlog vikenda u Kikindi. Ovom prilikom održana su 32 meča u svim uzrasnim kategorijama.

     

    BK Banat su predstavljala četvorica takmičara: pionir Andrej Racić, junior Strahinja Rašović, mladi Dario Tomić i senior Josif Belić.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Štoper Danilo Janjatović preuzeo ulogu golmana da bi pomogao svom timu

     

    Pionir Andrej Racić je odradio meč sa takmičarem BK Vukovi sa Drine iz Loznice Lukom Simićem. Preglasavanjem sudija, Racić je izgubio meč, a u Banatu smatraju da je ovakvom sudijskom odlukom njihov takmičar vidno oštećen.

     

    Josif Belić je u uzrastu seniora za protivnika imao takmičara BK Sombor Sašu Milovca. Nakon tri runde velike borbe, bokser Banata je izgubio meč.

     

    – Imajući u vidu da je protivnik veoma iskusan takmičar i reprezentativac, Belić se ovog puta morao zadovoljiti porazom, iako se borio svim srcem do samog kraja – kaže trener Boks kluba Banat Milivoj Šojić.

     

    Junior Strahinja Rašović je u meču protiv takmičara BK Spartak iz Subotice Daria Memetovića jednoglasnom odlukom sudija proglašen za pobednika.

     

    kikindska zlatna rukavica

     

    Dario Tomić odličan učenik Medicinske škole

     

    Dario Tomić je po prvi put nastupio u seniorskoj konkurenciji. Njegov protivnik u ringu bio je Đorđe Stojković iz BK Naisus iz Niša.

     

    – Dario je ostavio bez daha sve prisutne u hali „Jezero“. Aplauzima u toku meča publika je pozdravljala mnoge lepe poteze našeg takmičara, da bi ga sudije jednoglasnom odlukom proglasile pobednikom. Ovaj meč, ne samo da je bio tehnički kvalitetan, već je bio baš onakav zbog čega bokserski sport i nosi epitet plemenite veštine i viteštva – navodi Šojić.

     

    Žiri za dodelu priznanja je iz svih tih razloga i doneo odluku da glavni trofej „Zlatna kikindska rukavica“ pripadne Tomiću.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Inače, Tomić je dobio poziv Bokserskog saveza Srbije da učestvuje na pripremama u Dubaiju, ali zbog obaveza u Medicinskoj školi Zrenjanin, gde je skroz odličan učenik, neće moći da otputuje.

     

    – Nastavljamo dalje sa radom u klubu i takmičenjima koja nas očekuju do kraja godine – dodaje trener Milivoj Šojić.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport