• Štoper Danilo Janjatović preuzeo ulogu golmana da bi pomogao svom timu

    Kad je teško – Danilo Janjatović. Ovako bi se u najkraćem mogla opisati situacija na fudbalskoj utakmici odigranoj u okviru 14. kola Srpske lige „Vojvodina“. U derbiju začelja, Radnički iz Zrenjanina je minimalnim rezultatom 1:0, golom iz penala, savladao Stanišić iz istoimenog mesta, mada se činilo da ništa nije na strani Zrenjaninaca.   Naime, uoči […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Štoper Danilo Janjatović preuzeo ulogu golmana da bi pomogao svom timu

    Kad je teško – Danilo Janjatović. Ovako bi se u najkraćem mogla opisati situacija na fudbalskoj utakmici odigranoj u okviru 14. kola Srpske lige „Vojvodina“. U derbiju začelja, Radnički iz Zrenjanina je minimalnim rezultatom 1:0, golom iz penala, savladao Stanišić iz istoimenog mesta, mada se činilo da ništa nije na strani Zrenjaninaca.

     

    Naime, uoči gostovanja u Stanišiću, Radnički je ostao bez obojice golmana. Milovan Lekić se razboleo, a Andrej Nosalj se povredio na treningu pred utakmicu.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Fudbaler Stefan Višić od osamnaeste godine gradi internacionalnu karijeru

     

    – Održali smo sastanak pred polazak i rečeno nam je da nema ko da brani. Trener Predrag Kandić je pitao da li bi neko od nas stao na gol. Javio sam se, jer sam često branio kao dečak u utakmicama Mini-Maksi lige i voleo sam tu ulogu. I sada, kada rekreativno igram fudbal, volim da se nađem na golu – priča za portal zrenjaninski.com Danilo Janjatović, osamnaestogodišnji štoper koji je visok 199 cm.

     

    Kandić i trener golmana Goran Gavrilović složili su se da ulogu golmana na ovom susretu prepuste mladom Janjatoviću. Ispostavilo se to kao dobra odluka, jer je ovo bila jedna od četiri utakmice u prvom delu sezone u kojoj Radnički nije primio nijedan gol.

     

    – Branio sam celu utakmicu. Imao sam nekoliko intervencija i prilika da se bacim, odbranim šut, ispucam loptu… Zadovoljan sam svojim izdanjem, imajući u vidu da prethodno nisam imao golmanske treninge, samo zagrevanje pred utakmicu. Saigrači su mi posle utakmice rekli da sam bio odličan – navodi Janjatović.

     

    Na pitanje da li bi, ako bude bilo potrebe, ponovo stao na gol, Dača bez dvoumljenja odgovara – „Naravno, uvek“.

     

    – Imao sam tremu, nije to baš tako lako kao što izgleda. Iza tebe se nalazi veliki, prazan gol, treba dobro ispucati loptu, znati da je uhvatiš, da izađeš pred protivničkog napadača… Ali, uvek sam spreman da pomognem svojoj ekipi – poručuje naš mladi sagovornik.

     

    Neočekivano stanje na tabeli

     

    Na zimsku pauzu Fudbalski klub Radnički je otišao kao poslednji na tabeli, sa svega devet osvojenih bodova. Uoči završetka polusezone, Zrenjaninci su doživeli šok i pretrpeli ubedljiv poraz kod kuće od Omladinca iz Novih Banovaca, koji je čak sedam puta zatresao mrežu Radničkog, dok mu je domaćin odgovorio samo jednim pogotkom.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Nisam baš očekivao ovakvu sezonu. Stanje na tabeli je katastrofalno. Očekivali smo sredinu tabele i siguran opstanak u ligi. Igrali smo koliko smo mogli, posle smo posustali, ostali bez entuzijazma nakon toliko izgubljenih utakmica. Svakako da postoji mogućnost opstanka, ali zavisi ko će doći, ko će ostati i kakvo će stanje biti u klubu – zaključuje Danilo Janjatović.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport