• Mlada reprezentacija, za koju nastupa i Marko Šarenac, zasad neporažena

    Mlada muška košarkaška reprezentacija Srbije U18, za koju nastupa i Marko Šarenac iz Zrenjanina, upisala je i drugu pobedu na Evropskom prvenstvu juniora u Izmiru.   U drugom kolu takmičenja po grupama naš tim, koji vodi trener Vladimir Đokić, savladao je Grčku rezultatom 77:63 (21:16; 17:15; 17:16; 22:16). Srbija je trenutno jedina neporažena u grupi […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Mlada reprezentacija, za koju nastupa i Marko Šarenac, zasad neporažena

    Mlada muška košarkaška reprezentacija Srbije U18, za koju nastupa i Marko Šarenac iz Zrenjanina, upisala je i drugu pobedu na Evropskom prvenstvu juniora u Izmiru.

     

    U drugom kolu takmičenja po grupama naš tim, koji vodi trener Vladimir Đokić, savladao je Grčku rezultatom 77:63 (21:16; 17:15; 17:16; 22:16). Srbija je trenutno jedina neporažena u grupi C, a do kraja prve runde čeka nas još meč protiv Češke, koji je na programu danas od 17.15 časova.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Aleksandar Maoduš: Novi član Radničkog prezadovoljan atmosferom u timu

     

    U prvoj utakmici, na startu Evropskog prvenstva, „Orlići“ su savladali Sloveniju rezultatom 70:52 (16:12, 16:14, 23:6, 15:20).

     

    U duelu sa Slovencima Marko Šarenac je postigao osam poena, dok je u utakmici protiv Grčke imao manju minutažu, pa se nije upisao u listu strelaca.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Podsetimo, osamnaestogodišnji, izuzetno talentovani Zrenjaninac, prošle godine je postao član Košarkaškog kluba Crvena zvezda. Momak visok 207 centimetara, koji igra na poziciji krila i krilnog centra, u međuvremenu je dobio poziv selektora mlade košarkaške reprezentacije Srbije da brani boje naše zastave.

     

    marko šarenac
    Foto: FIBA/Košarkaški savez Srbije

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport