• Aleksandar Maoduš: Novi član Radničkog prezadovoljan atmosferom u timu

    Fudbalski klub Radnički iz Zrenjanina, koji je prošle sezone uspeo da sačuva srpskoligaški status, ovog leta je predstavio više pojačanja u svojim redovima. Jedan od novajlija u ekipi crveno-crnih je i Aleksandar Maoduš, momak rođen 2000. godine u Smederevu, koji je u grad na Begeju došao iz Jedinstva iz Stare Pazove.   Maoduš, koji je […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Aleksandar Maoduš: Novi član Radničkog prezadovoljan atmosferom u timu

    Fudbalski klub Radnički iz Zrenjanina, koji je prošle sezone uspeo da sačuva srpskoligaški status, ovog leta je predstavio više pojačanja u svojim redovima. Jedan od novajlija u ekipi crveno-crnih je i Aleksandar Maoduš, momak rođen 2000. godine u Smederevu, koji je u grad na Begeju došao iz Jedinstva iz Stare Pazove.

     

    Maoduš, koji je odrastao u Kovinu, igra na poziciji desnog krila. Prve fudbalske korake načinio je u akademiji kod trenera Steve Mojsilovića. Onda je prešao u Radnički iz Kovina, gde je igrao za pionire i kadete.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Veljko Kuburović, novajlija u redovima Proletera: Došao sam u veliki klub

     

    Kao mlađi omladinac je nastupao za Voždovac, odakle je otišao u omladinski pogon Bežanije, gde je u međuvremenu ušao u prvi tim i bio bonus igrač. Treneri u Bežaniji su mu bili Dejan Ejupović i Dušan Stojiljković, za koje Maoduš kaže da su mu puno pomogli u karijeri.

     

    Međutim, klub se našao u problemu, zbog čega je Maoduš prešao iz Bežanije u Jedinstvo iz Stare Pazove, gde mu je prvi trener bio Vladimir Livaja. Jedno vreme je bio i kapiten ekipe Jedinstva.

     

    Od ovog leta igrač je Radničkog iz Zrenjanina.

     

    – Već sam bio dogovorio saradnju sa Dinamom iz Pančeva, a nakon toga su me zvali iz Radničkog. Odbio sam klub iz Zrenjanina i objasnio da ne mogu da dođem, jer sam već dogovorio saradnju sa Dinamom. Još nekoliko klubova je bilo zainteresovano za mene, ali su sve ponude usledile tek posle dogovora sa Pančevcima – kaže za portal zrenjaninski.com Aleksandar Maoduš.

     

    aleksandar maoduš
    Sa trenerom Radničkog Predragom Kandićem

     

    Porodica mu daje vetar u leđa

     

    Ispostavilo se, ipak, da će narednu takmičarsku sezonu provesti u dresu Radničkog a ne Dinama.

     

    – Otišao sam u Pančevo na pripreme i tamo proveo desetak dana. Ipak, nisam uspeo da se prilagodim, a nekako sam i osećao duboko u sebi da ću naići na bolji prijem u Radničkom. Zato sam se čuo sa trenerom Livajom, koji je pozvao šefa struke Radničkog Predraga Kandića. Posle sat vremena me je pozvao Kandić i sve smo se brzo dogovorili. Došao sam u Zrenjanin i prošle subote odigrao drugo poluvreme prijateljske utakmice, kada sam asistirao Krstiniću za gol – ističe Maoduš.

     

    On dodaje da je prezadovoljan atmosferom u ekipi i da sa terena poznaje mnoge saigrače – Runjevca, Turkulja, Mastila, Bačvanskog, Krstinića…

     

    – Svi su me zaista odlično prihvatili. Od predstojeće sezone očekujem da se ne borimo za opstanak, već da budemo u prvoj polovini tabele – ističe naš sagovornik.

     

    Na kraju razgovora, mladi fudbaler dodaje da mu sve ovo vreme porodica daje vetar u leđa, uz ujaka i baku iz Inđije kod kojih je bio dve godine dok je igrao u Staroj Pazovi.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Takođe bih naglasio da me tata ceo život prati na utakmicama, gleda i bodri sa tribina gde god da igram – kaže Aleksandar Maoduš, inače student treće godine osnovnih akademskih studija na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu.

     

    aleksandar maoduš

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport