• Mlada kuglašica Leona Zarin godinama volontira u udruženju „Suncokret“

    Leona Zarin ima 22 godine. Jedna od najperspektivnijih mladih zrenjaninskih kuglašica. Za nekoliko meseci će završiti Visoku školu strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Subotici, a u slobodno vreme se bavi volontiranjem. Volontira u Crvenom krstu Zrenjanin, a poslednjih sedam godina i u Udruženju za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama „Suncokret“.   Sa Leonom smo […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Mlada kuglašica Leona Zarin godinama volontira u udruženju „Suncokret“

    Leona Zarin ima 22 godine. Jedna od najperspektivnijih mladih zrenjaninskih kuglašica. Za nekoliko meseci će završiti Visoku školu strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Subotici, a u slobodno vreme se bavi volontiranjem. Volontira u Crvenom krstu Zrenjanin, a poslednjih sedam godina i u Udruženju za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama „Suncokret“.

     

    Sa Leonom smo razgovarali baš u trenutku kada se spremala da krene na obaveznu praksu, koju radi u vrtiću u Melencima.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Davor Čaušević potiče iz rukometne porodice, karijeru nastavio u Sloveniji

     

    – Kuglanjem se bavim od svoje 13 godine i članica sam Kuglaškog kluba Banat. Kuglanje sam zavolela pored oca, koji se rekreativno bavio ovim sportom. Kad sam bacila prvu kuglu, znala sam da je to – to. A to su žar borbe, takmičenje, ekipni duh, drugarstvo, putovanje – priča Leona Zarin za portal zrenjaninski.com.

     

    leona zarin

     

    Naša mlada sagovornica trenira dva puta nedeljno u kuglani, ali vežba i kod kuće. Vikendom se igraju lige, a tu su i obavezna takmičenja. Ipak, nađe vremena i za volontiranje.

     

    – Volontiranje shvatam kao svoj poziv. U gimnaziji sam bila na radionici „Putokaza“, tu sam se prvi put susrela sa mentalno nedovoljno razvijenim osobama i odlučila sam da volontiram u udruženju „Suncokret“. U njemu sam aktivna poslednjih sedam godina, i to mi pričinjava neopisivo zadovoljstvo i sreću. Ispunjena sam nekim neobjašnjivim spokojem, kada znam da sam dala nešto. Verujte, koliko mi volonteri značimo „Suncokretu“, toliko i on znači nama. U porodici sam vaspitana da pomažem, pa kada nam manjka volontera, uskoči i moja mama. Povremeno volontiram i u Udruženju za zaštitu životinja „Beta“ – kaže Leona.

     

    leona zarin

     

    Cilj joj je da uđe u reprezentaciju

     

    Kad se vreme dobro organizuje, sve može da se stigne i postigne.

     

    – Stignem i da treniram i da se takmičim, da volontiram, da učim… Postavim sebi cilj i sledim ga. Sada mi je cilj da završim školu, da upišem master, da nađem gde ću stažirati. Cilj mi je i da uđem u reprezentaciju. Konkurencija je velika, ali ja ću dati sve od sebe – ističe Leona.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    leona zarin

     

    I pored svih obaveza, mlada zrenjaninska kuglašica i volonterka nađe slobodnog vremena i za druge stvari.

     

    – Volim da se družim i da gledam serije. Od prve sezone gledam „Uvod u anatomiju“ i „911“. A možda i najviše volim da provodim vreme sa svojom porodicom, mamom, tatom i bakom. I sa dva kućna ljubimca, mačkom Leksom, koju smo našli na ulici pre deset godina, i psom Časlavom, koji je takođe udomljen – dodaje Leona Zarin.

     

    leona zarin

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport