• Davor Čaušević potiče iz rukometne porodice, karijeru nastavio u Sloveniji

    Pretprošle godine Davor Čaušević je otišao iz srpskog rukometa i karijeru nastavio u Sloveniji, u klubu Urbanskape Loka iz Škofja Loke.   Ovaj momak, koji je rođen 13. januara 2001. u Zrenjaninu, u Sloveniju je otišao iz dva razloga. Prvi je bio da nastavi da se bavi rukometom u toj zemlji, koja ima solidnu ligu […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Davor Čaušević potiče iz rukometne porodice, karijeru nastavio u Sloveniji

    Pretprošle godine Davor Čaušević je otišao iz srpskog rukometa i karijeru nastavio u Sloveniji, u klubu Urbanskape Loka iz Škofja Loke.

     

    Ovaj momak, koji je rođen 13. januara 2001. u Zrenjaninu, u Sloveniju je otišao iz dva razloga. Prvi je bio da nastavi da se bavi rukometom u toj zemlji, koja ima solidnu ligu za mlade igrače. Drugi motiv mu je bio nastavak školovanja. Upisao je Fakultet organizacionih nauka u Kranju, gde trenutno i živi, da bi, kako kaže, sebi proširio mogućnosti za dalji napredak i na jednoj i na drugoj strani.

     

    – Sa klubom nastupam u prvoj ligi Slovenije i trenutno zauzimamo osmo mesto, odnosno samu sredinu tabele. Zasad smo zadovoljni učinkom, naročito na startu druge polusezone od kada smo uzeli dosta bitnih bodova. Nadam se da ćemo u istom ritmu sezonu privesti kraju. Osim toga, s obzirom na to da imam 20 godina, ostvarujem pravo nastupanja u junirskoj ligi Slovenije. Tu smo takođe u prvoj ligi, međutim, tek kroz nekoliko nedelja počeće prvenstvo, koje je odlagano zbog pandemije – priča Davor Čaušević za portal zrenjaninski.com.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Nastavak prvenstva 4. aprila: ŽFK Banat Bagljaš dočekuje Mladost

     

    Davor je rukometom počeo da se bavi veoma rano, sa otprilike pet godina. Tokom osnovne škole nastupao je za mlađe selekcije Rukometnog kluba Proleter iz Zrenjanina. Nakon toga, prešao je u novosadsku Vojvodinu gde je nastupao četiri godine za mlađe kategorije, uz upisan poneki simboličan nastup za prvu ekipu. Svoju prvu seniorsku sezonu odigrao je u Jugoviću iz Kaća. Posle toga je otišao u Sloveniju i karijeru nastavio u Urbanskape Loki.

     

    Nastupao za sve mlađe selekcije reprezentacije Srbije

     

    Iza sebe ima i staž u svim mlađim selekcije reprezentacije Srbije. Nažalost, usled trenutnih komplikacija sa virusom korona, prošlogodišnje Evropsko juniorsko prvenstvo je otkazano, a pre samo nekoliko dana otkazano je i Svetsko juniorsko prvenstvo.

     

    – Zbog mojih godina više nemam pravo da nastupam za juniorsku reprezentaciju. S obzirom na to, ovaj ciklus igranja za reprezentaciju je završen, ali nadam se da to nije kraj. Potrudiću se da u nastavku karijere uspem da se izborim za mesto i u seniorskoj reprezentaciji – ističe Čaušević.

     

    Otac i sestra imali veliki uticaj na njega

     

    Mladi zrenjaninski sportista, inače, potiče iz prave rukometne porodice. Otac Zlatko je dvanaest sezona igrao u Proleteru, a dve godine starija sestra Mila iz Proletera je otišla u Vojvodinu. Prošle godine je proglašena za najbolju igračicu na teritoriji Novog Sada.

     

    – Nikako ne bih mogao da zanemarim uticaj oca i sestre u mom rukometnom razvitku. Tata je neko ko me je svakako najviše naučio o rukometu i neko sa kim najviše volim da pogledam utakmicu, prokomentarišem je… Sestra je takođe imala veliki uticaj na mene. Ona je bila omladinska reprezentativka Srbije, i to mi je bio jedan motiv više da do tog statusa i sam doguram. Uživam gledajući njene utakmice i razgovor na temu rukometa je neizbežan kad god se čujemo i vidimo – kaže Davor Čaušević.

     

    On naglašava da ni on ni sestra Mila iz kuće nikada nisu nosili neki pritisak.

     

    – Svakako da nosimo određeno breme zbog toga što nam je otac ostavio zapažen trag u rukometu, ali to je svakako samo još jedan motiv više. Tako da kad bih sve rezimirao, iz kuće dobijam veliku podršku za to što radim i to mi veoma znači – napominje naš sagovornik.

     

    Zrenjanin zauzima posebno mesto u Davorovom srcu

     

    U ovom periodu života kod Davora je sve podređeno rukometu i studiranju, tako da u Sloveniji nema puno slobodnog vremena na raspolaganju. Kako kaže, uglavnom ga provodi sa prijateljima iz kluba i sa fakulteta. Gleda da što više vremena bude u prirodi jer, prema njegovim rečima, Slovenija pruža obilje prelepih destinacija koje su vrlo dostupne. Kada to dozvoljavaju prilike, Davor dođe i u rodni Zrenjanin.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Usled pandemije i otežanog prelaska granica to je u poslednje vreme malo ređe. Uglavnom, u proseku dođem na svaka tri meseca. Veoma je teško definisati šta je to, pored porodice i prijatelja, što me vuče u Zrenjanin, ali mogu reći da mi je neizmerno drag. Bez obzira na okolnosti, uvek ću se vraćati u grad koji zauzima posebno mesto u mom srcu – završava razgovor za portal zrenjaninski.com Davor Čaušević.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport