Sport Vesti Zrenjanin

Mlada futsal reprezentacija Španije gostuje u Zrenjaninu (Foto)

mlada futsal reprezentacija španije
Gosti iz Španije smešteni su u Hotelu "Vojvodina" (Foto: Zoran Bogaroški)

Mlada futsal reprezentacija Španije ovih dana boravi u Zrenjaninu. Domaćin španskim futsalerima je Hotel „Vojvodina“. U ovom hotelu smešteni su i mladi futsal reprezentativci Srbije koji će danas, od 18 časova, u Kristalnoj dvorani, odmeriti snage sa vršnjacima iz Španije.

 

Podsetimo, futsal reprezentacija Srbije U19 (igrači rođeni 2002. godine i mlađi) odigraće prijateljsku utakmicu sa Španijom.

 

Dan kasnije, mladi srpski i španski futsaleri odigraće još jednu utakmicu u Sportsko – rekreativnom centru „Jedinstvo“ u Novom Bečeju. Početak utakmice takođe je zakazan za 18 časova.

 

Portal zrenjaninski.com i Hotel „Vojvodina“ poželeli su dobrodošlicu srpskim i španskim futsalerima. Pre nekoliko dana prisustvovali smo treningu naših sportista, a danas smo ispratili trening koji je u prepodnevnim satima imala mlada futsal reprezentacija Španije.

 

mlada futsal reprezentacija srbije
Hotel „Vojvodina“ je dobar domaćin srpskim i španskim sportistima (Foto: Zoran Bogaroški)

 

Selektor španske reprezentacije Albert Kaniljas (Albert Canillas) izjavio je za portal zrenjaninski.com da je i prošle godine boravio u Srbiji sa mladim futsalerima do 19 godina.

 

– Bili smo veoma zadovoljni i zato smo došli ponovo u vašu zemlju. Što se Zrenjanina tiče, nismo imali mnogo vremena da ga obiđemo, ali nam se sviđa ono što smo videli. Ljudi su veoma prijatni i ovde se lepo osećamo – kazao je Kaniljas.

 

Odgovarajući na pitanje šta očekuje od susreta sa Srbijom, selektor Kaniljas je kazao da je u toku uigravanje mlade španske reprezentacije i da će utakmice u Zrenjaninu i Novom Bečeju biti dobar test.

 

– Očekujemo da će se igrači uklopiti i da će utakmica biti dobra – istakao je Kaniljas.

 

 

Futsal reprezentacija Španije U19 jedna od najboljih na svetu

 

Selektor Srbije Vladimir Jovanović nam je rekao da je Španija jedna od najboljih reprezentacija sveta u tom uzrastu, pa nas je zanimao komentar njegovog španskog kolege.

 

– Pošto je ovo veoma popularan sport u Španiji, trudimo se da i mi budemo što bolji i uspešniji. Fudbal je najpopularniji sport u našoj zemlji, zatim košarka, a treći je upravo futsal – naveo je Albert Kaniljas.

 

Pročitajte još: Mlada futsal reprezentacija Srbije održala prvi trening u Zrenjaninu (Foto)

 

 

Podeli članak
sinovoz
FAM