• Sofija Olić od ove sezone brani boje beogradskog Partizana (Foto)

    Zrenjaninska košarkašica Sofija Olić od ove sezone nastupa u crno-belom dresu. Ona je, po završetku prethodne takmičarske sezone, napustila redove ŽKK Proleter iz Zrenjanina i zaputila se u Beograd, u KŽK Partizan.   – U Partizanu sam prijatno dočekana. Svi u klubu su korektni, a saigračice su me odlično prihvatile. Igramo i domaću i WABA […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Sofija Olić od ove sezone brani boje beogradskog Partizana (Foto)

    Zrenjaninska košarkašica Sofija Olić od ove sezone nastupa u crno-belom dresu. Ona je, po završetku prethodne takmičarske sezone, napustila redove ŽKK Proleter iz Zrenjanina i zaputila se u Beograd, u KŽK Partizan.

     

    – U Partizanu sam prijatno dočekana. Svi u klubu su korektni, a saigračice su me odlično prihvatile. Igramo i domaću i WABA ligu. Za sada u domaćoj imamo tri pobede i jedan poraz, a prvu utakmicu u WABA ligi smo izgubile. Nastavljamo dalje, očekuje nas još dosta utakmica i nadamo se što boljim rezultatima – kaže za portal zrenjaninski.com Sofija Olić, koja igra na poziciji beka.

     

    PROČITAJTE JOŠ: SAS doneo bodove iz Vršca: Šest puta zatresli mrežu domaćina

     

    Sofija je rođena u Zrenjaninu 25. septembra 2000. Košarku je počela da trenira sa osam godina. U početku je trenirala u KK Petrovgrad, i to sa dečacima, a nakon toga je prešla u ŽKK Proleter. Tamo je igrala sve do kraja prošle sezone i nakon toga je potpisala za KŽK Partizan.

     

    Nastupala je i za reprezentaciju Srbije.

     

    – Igrala sam za reprezentaciju u juniorskoj selekciji do 18 godina. To je bilo 2018. u Italiji, u Udinama, kada smo bile 12. Nastupala sam 2019. i za mladu reprezentaciju do 20 godina, u češkom gradu Klatovy, kada smo završile na šestom mestu – navodi Sofija.

     

    sofija olić
    Foto: KŽK Partizan

     

    Sofija Olić: Svaki poziv u reprezentaciju veoma znači

     

    Ove godine je bila na pripremama za seniorsku reprezentaciju na Zlatiboru.

     

    – Svaki poziv u reprezentaciju mi je dosta značio. I svaki mi je davao podstrek da treniram još jače – kaže jedna od najboljih mladih košarkašica u Srbiji.

     

    Paralelno dok gradi sportsku karijeru, Sofija i studira na Visokoj zdravstvenoj školi strukovnih studija u Beogradu. Školuje se za medicinsku sestru.

     

    – Još uvek nisam razmišljala šta ću kada završim školovanje. Za sada se trudim da postižem sve, i što se tiče fakulteta i naravno, sportske karijere. Ove godine mi je jednostavnije, jer sam u Beogradu, i lakše ću paralelno da ispunjavam obaveze u klubu i na fakultetu – ističe naša mlada sagovornica.

     

    Pošto su u toku takmičenja, ona u rodni Zrenjanin trenutno dolazi ređe.

     

    – Ali, kada dođem, volim da provedem vreme sa porodicom i prijateljima – kaže košarkašica Partizana Sofija Olić.

     

    sofija olić
    Foto: KŽK Partizan

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport