Sport Vesti Zrenjanin

Mate Nemeš osvojio prvu medalju za Srbiju na Vojnim igrama u Kini

mate nemeš
Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Pripadnik reprezentacije Vojske Srbije i član Rvačkog kluba Proleter iz Zrenjanina Mate Nemeš osvojio je bronzanu medalju na Svetskim vojnim igrama u Narodnoj Republici Kini.

 

Veliki uspeh za Vojsku Srbije i državu Srbiju Mate Nemeš je ostvario u rvanju grčko-rimskim stilom u kategoriji do 67 kilograma.

 

Čestitku Nemešu povodom osvajanja bronzane medalje, prve medalje za Srbiju na Vojnim igrama u Kini, uputio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

 

mate nemeš
Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

 

Mate Nemeš nije krio sreću i zadovoljstvo posle osvojene bronzane medalje. On je dodao da je siguran da će biti još medalja za Srbiju.

 

– Moj brat Viktor Nemeš može da osvoji medalju, a takođe će biti medalja u tekvondou i maratonu. Zahvalio bih Ministarstvu odbrane i ministru odbrane što su vojnicima pružili priliku da idu na takmičenje u Kinu. Srećan sam što sam i ja dobio tu priliku i, eto, osvojio sam medalju – izjavio je Mate Nemeš.

 

Pročitajte još: Petar Vidaković najbolji student na edukaciji za tekvondo mastera

 

Njemu je na osvojenoj bronzi čestitao naš proslavljeni rvač Davor Štefanek, koji je na Vojnim igrama u Kini prvi put u ulozi trenera.

 

– Ovo je prva medalja na Vojnim igrama u Kini. Zaista sam zadovoljan. A nadam se da će i ostali članovi naše reprezentacije biti uspešni. Očekujem medalju i od Mateovog brata blizanca Viktora i poželeo bih da nam rvanje sa dva takmičara donese dve medalje. Još jednom čestitam Mateu i dodao bih samo – to smo mi rvači – rekao je Štefanek.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM