• Matematički i dalje ima šanse za opstanak u eliti ali… (Foto)

    ŽKK Proleter 023 – ŽKK Radivoj Korać 77:90 (20:25, 25:21, 11:23, 21:21)   Iako je postojao ogroman motiv da novom pobedom opravdaju dobijeno priznanje za najbolju seniorsku žensku ekipu našeg grada, koja im je samo dan ranije uručena na svečanosti priređenoj od strane Sportskog saveza Grada Zrenjanina, košarkašice Proletera pretrpele su u okviru 16. kola […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Matematički i dalje ima šanse za opstanak u eliti ali… (Foto)

    ŽKK Proleter 023 – ŽKK Radivoj Korać 77:90 (20:25, 25:21, 11:23, 21:21)

     

    Iako je postojao ogroman motiv da novom pobedom opravdaju dobijeno priznanje za najbolju seniorsku žensku ekipu našeg grada, koja im je samo dan ranije uručena na svečanosti priređenoj od strane Sportskog saveza Grada Zrenjanina, košarkašice Proletera pretrpele su u okviru 16. kola Prve lige Srbije četrnaesti ovosezonski poraz. Izabranice Marka Marinkova poražene su u petak, 21. februara, pred domaćom publikom od ekipe ŽKK Radivoj Korać rezultatom 77:90, te su na taj način gotovo izgubile svaku šansu da i naredne sezone zadrže prvoligaški status.

     

    Pročitajte još: Klek propustio šansu u odlučujućem setu, slavile gošće iz prestonice (Foto)

     

    – Borili smo se koliko smo mogli. U našoj ekipi su, od deset igračica, tri devojčice od samo šesnaest godina. To je neka naša budućnost i ono čemu ćemo se posvetiti. Ostala su još dva kola do kraja. Matematički, i dalje imamo šanse za opstanak, ali iskreno i realno, teško da to možemo da ostvarimo – rekao je Marko Marinkov, trener zrenjaninskih crveno-belih, po završetku utakmice.

     

     

    Najefikasnija u redovima ŽKK Proleter 023 bila je Marina Stojić, koja je postigla 21 poen. Dvocifrene su, takođe, bile Danijela Jovanov, koja se 13 puta upisala u listu strelaca, kao i Jovana Vulović, Jelena Muratović i Sofija Olić sa po 10 koševa.

     

    U narednom, 17. kolu, u jednom od derbija začelja, Zrenjaninke će u gostima snage odmeriti sa ekipom Novosadska ŽKA.

     

    Tekst i foto: Zoran Bogaroški

     

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport