• Marko Šarenac sa reprezentacijom osvojio bronzu na Evropskom prvenstvu

    Mlada muška košarkaška reprezentacija Srbije, za koju nastupa i Zrenjaninac Marko Šarenac, osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Izmiru.   Tim koji vodi trener Vladimir Đokić u borbi za plasman bio je bolji od Slovenije, i to posle velike borbe, nešto lošijeg početka, ali zahvaljujući odličnoj igri u drugom poluvremenu.   PROČITAJTE JOŠ: […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Marko Šarenac sa reprezentacijom osvojio bronzu na Evropskom prvenstvu

    Mlada muška košarkaška reprezentacija Srbije, za koju nastupa i Zrenjaninac Marko Šarenac, osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Izmiru.

     

    Tim koji vodi trener Vladimir Đokić u borbi za plasman bio je bolji od Slovenije, i to posle velike borbe, nešto lošijeg početka, ali zahvaljujući odličnoj igri u drugom poluvremenu.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Supertalentovani teniser Nikola Radišić reketom se probija do zvezda

     

    Slovenci su nešto bolje počeli jučerašnju utakmicu i polovinom drugog perioda otišli i na 10 razlike – 29:19. Međutim, to nije obeshrabrilo naše momke koji su povezali redove, potom poenima Ćurčića na minut i 45 sekundi pre kraja prvog poluvremena prišli na 33:32. Nekoliko prilika da sasvim okrenu rezutlat „Orlići“ nisu iskoristili. Srećom, dobro su se branili, pa je Slovenija do velikog odmora prednost uvećala samo za jedan poen.

     

    Po povratku sa velikog odmora naš tim je nastavio u tom dobrom ritmu. Uskoro je sasvim okrenuo rezultat, da bi trojkom Milijaševića, krajem 26. minuta, pobegao i na sedam razlike – 47:40.

     

    Juniori izborili plasman na Svetsko prvenstvo

     

    Međutim, Slovenija je imala odgovor u vidu serije 9:2 za poravnanje – 49:49 i nastavak drame. Iako je protivnik bolje završio treći period, naši momci su bolje otvorili poslednji – serijom 10:2 još jednom okrenuli rezultat i poveli 62:56. Ni to nije bio kraj. Slovenija se još jednom vratila, prišla na 66:67, pred poslednjih 50 sekundi. Đoković (dva puta) i Ćurčić su do kraja bili polovični sa linije penala, ali to je bilo dovoljno da se odbije taj nalet rivala, na kraju slavi i velika pobeda.

     

    Marko Šarenac je na ovoj utakmici proveo 17,59 minuta na parketu i postigao pet poena.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Podsećamo, samim dolaskom do polufinala naši juniori su izborili plasman na Svetsko prvenstvo igrača do 19 godina koje će se igrati sledećeg leta.

     

    Inače, Evropsko prvenstvo je osvojila selekcija Španije, koja je u finalu savladala Tursku 68:61.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport