• Marko Šarenac: Prelazak u Zvezdu je ispunjenje mojih snova (Foto)

    Pre mesec i po dana sedamnaestogodišnji Zrenjaninac Marko Šarenac postao je član Košarkaškog kluba Crvena zvezda, a ovog vikenda slede i prve zvanične utakmice u crveno-belom dresu u juniorskoj konkurenciji.   Uprava kluba je, predstavljajući Šarenca, objavila da je momak visok 207 centimetara, koji igra na poziciji krila i krilnog centra, svojim dolaskom ojačao juniorsku […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Marko Šarenac: Prelazak u Zvezdu je ispunjenje mojih snova (Foto)

    Pre mesec i po dana sedamnaestogodišnji Zrenjaninac Marko Šarenac postao je član Košarkaškog kluba Crvena zvezda, a ovog vikenda slede i prve zvanične utakmice u crveno-belom dresu u juniorskoj konkurenciji.

     

    Uprava kluba je, predstavljajući Šarenca, objavila da je momak visok 207 centimetara, koji igra na poziciji krila i krilnog centra, svojim dolaskom ojačao juniorsku selekciju crveno-belih za koju će nastupati u predstojećoj sezoni.

     

    Na njemu je sada da opravda poverenje, a očekuje ga jak tempo, s obzirom na to da su svake nedelje na programu po dve utakmice.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Fudbalski klub Budućnost iz Banatskog Dvora dobio mlađe selekcije (Foto)

     

     

    Uoči početka takmičarske sezone, Marko Šarenac je boravio u rodnom Zrenjaninu i izdvojio je malo slobodnog vremena za razgovor za portal zrenjaninski.com.

     

    – Cela moja porodica je zvezdaška. Odrastao sam i vaspitan sam kao navijač Crvene zvezde, pa je prelazak u ovaj klub ispunjenje mojih snova. Trebalo mi je malo vremena da se priviknem na novu sredinu. U početku mi je bilo teže, jer su treninzi dosta jači, ali kako vreme prolazi sve mi je bolje. Na meni je sada da napredujem i da se pokažem u što boljem svetlu – kaže Marko za naš portal.

     

    marko šarenac

     

    U najboljoj petorci na turniru u Barseloni

     

    On je rođen u Zrenjaninu 5. jula 2004. godine. Od svoje sedme pa do dvanaeste godine trenirao je fudbal, a onda se zainteresovao za košarku. Počeo je da trenira u KK Storm, kod trenera Darka Josića, da bi nakon gašenja kluba prešao u Petrovgrad, kod trenera Stanoja Novakovića, a kasnije Milana Bosnića.

     

    – Tamo sam naučio većinu svojih košarkaških koraka. Sledeći stepenik je bio prelazak u Crvenu zvezdu – ističe naš sagovornik.

     

    Zanimljiv je podatak da se ovaj mladi košarkaš oprobao i u takmičenjima u seniorskoj konkurenciji.

     

    – U Petrovgradu sam igrao dve godine među seniorima u Drugoj srpskoj ligi. Tu sam se čeličio sa starijim i iskusnijim igračima – navodi on.

     

    marko šarenac

     

    Inače, upravi i trenerima kluba sa Malog Kalemegdana zapao je za oko nakon novogodišnjeg turnira za mlađe kategorije, odigranog prošle godine u Barseloni. Konkurencija je tamo bila veoma jaka, nastupili su Barselona, Bajern Minhen i drugi poznati evropski klubovi, a Marko je branio boje zrenjaninskog Petrovgrada, koji je naposletku osvojio treće mesto.

     

    U svakoj utakmici Šarenac je beležio izuzetno dobre rezultate, pa je uvršten u najbolju petorku turnira.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Od tada su mnogi krenuli da se interesuju za mene i usledilo je dosta poziva klubova. Pošto je situacija sa koronavirusom u prethodnom periodu bila takva kakva je, odlazak u inostranstvo bio je teško izvodljiv. Zato sam odlučio da izaberem Crvenu zvezdu. Mislim da je to najbolje za mene i za moj napredak u ovom trenutku. Potpisao sam ugovor do naredne godine i videćemo posle toga da li će uslediti profesionalni ugovor sa Zvezdom ili odlazak u neki drugi klub – navodi Šarenac.

     

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport