• Fudbalski klub Budućnost iz Banatskog Dvora dobio mlađe selekcije (Foto)

    Posle 15 godina, Fudbalski klub Budućnost iz Banatskog Dvora dobio je mlađe selekcije.   – Bilo nam je žao što u selu postoji samo prvi tim Budućnosti, a i meštani su se žalili kako deca nemaju sportskih aktivnosti. Zato smo nas nekoliko entuzijasta odlučili da formiramo dve mlađe selekcije koje sada broje ukupno 35 malih […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Fudbalski klub Budućnost iz Banatskog Dvora dobio mlađe selekcije (Foto)

    Posle 15 godina, Fudbalski klub Budućnost iz Banatskog Dvora dobio je mlađe selekcije.

     

    – Bilo nam je žao što u selu postoji samo prvi tim Budućnosti, a i meštani su se žalili kako deca nemaju sportskih aktivnosti. Zato smo nas nekoliko entuzijasta odlučili da formiramo dve mlađe selekcije koje sada broje ukupno 35 malih fudbalera – kaže za portal zrenjaninski.com trener Milenko Milaković, koji zajedno sa svojim kolegom Darkom Đurinom radi sa najmlađima.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Ognjen Kovačević osvojio zlato i srebro, pa još oborio i državni rekord

     

    fudbalski klub budućnost
    Foto: FK Budućnost

     

    U uzrasnoj kategoriji pionira su dečaci rođeni između 2007. i 2010. godine i oni se takmiče u pionirskoj ligi Žitište – Nova Crnja – Kikinda. Da bi formirali ovaj tim, Dvorani su pozajmili devet igrača iz Srpskog Itebeja.

     

    U drugoj uzrasnoj kategoriji, od 2011. do 2014. godišta, sastav je mešovit. U timu su, naime, i četiri devojčice.

     

    – Propisi to dozvoljavaju, pa su u timu i devojčice. One vole fudbal, svi se dobro slažu, a treneri su, na potpuno volonterskoj bazi, formirali i ligu Žitište – Nova Crnja, kako bi se deca takmičila i imala dodatni motiv. U timu je bilo još devojčica, ali su neke otišle u druge klubove, a neke se vratile odbojci – ističe Milaković.

     

    fudbalski klub budućnost
    Foto: FK Budućnost

     

    I da bi se oformio odbojkaški tim, morala su da se udruže dva sela, pa u jednoj ekipi nastupaju takmičarke iz Banatskog Dvora i Ravnog Topolovca.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Takva nam je situacija u selima. Uskoro će retko koje selo moći da formira kompletan tim bez pomoći iz drugog. No, nama je najvažnije da nam se deca i mladi u selu bave sportom – zaključuje Milenko Milaković.

     

    fudbalski klub budućnost
    Foto: FK Budućnost

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport