• Marko Jović nastavio očevim stopama: Novinar sa trenerskom licencom

    Moglo bi se slobodno reći da je Marko Jović dete zrenjaninskog Proletera. Sin Dragana Jovića, nekadašnjeg igrača ovog fudbalskog kluba, a danas trenera Naftagasa iz Elemira, prve fudbalske korake napravio je upravo u Proleteru.   Igračka karijera kasnije ga je vodila u druge klubove, u Jedinstvo iz Banatskog Karađorđeva, Crvenu zvezdu iz Vojvode Stepe, Stajićevo […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Marko Jović nastavio očevim stopama: Novinar sa trenerskom licencom

    Moglo bi se slobodno reći da je Marko Jović dete zrenjaninskog Proletera. Sin Dragana Jovića, nekadašnjeg igrača ovog fudbalskog kluba, a danas trenera Naftagasa iz Elemira, prve fudbalske korake napravio je upravo u Proleteru.

     

    Igračka karijera kasnije ga je vodila u druge klubove, u Jedinstvo iz Banatskog Karađorđeva, Crvenu zvezdu iz Vojvode Stepe, Stajićevo i elemirski Naftagas. Međutim, Marko se uvek vraćao kući, tamo gde je i ponikao i u čijem je dresu i otac Dragan ostavio traga.

     

    Stoga ne iznenađuje da je, po okončanju igračke karijere, mlađi Jović, koji je rođen 5. januara 1997. godine, odlučio da se posveti trenerskoj. I to baš u Proleteru.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Pobednici: Strahinja i Dario izašli iz ringa sa zlatom oko vrata (Foto)

     

    – Još kao dete sam počeo da igram fudbal, pošto mi se i otac profesionalno bavio tim sportom. Prošao sam sve mlađe selekcije, a u Jedinstvu iz Banatskog Karađorđeva sam zaigrao u prvom timu. I bez obzira gde me je put vodio, uvek sam se vraćao Proleteru. Iako zvuči kao najveći kliše, to je moja kuća. Jednostavno, kada se rodiš i odrasteš unutar jednog kluba, onda je to zaista tako – priča Marko Jović za portal zrenjaninski.com.

     

    marko jović

     

    Trenira prvu takmičarsku generaciju

     

    Brojni problemi koji su svojevremeno zadesili društvo, pa i sport, nisu zaobišli ni čuveni Proleter, koji je u međuvremenu ugašen. Ne mireći se sa tom činjenicom, nekadašnji igrači Amir Teljigović i Dragan Jović su 2006. odlučili da osnuju Školu fudbala „Proleter“. Ona i dan danas uspešno radi.

     

    – Bilo mi je prirodno da se tu vratim i posvetim trenerskom poslu. Prvi razlog što sam mlad batalio igračku karijeru jeste taj što zaista želim da se bavim trenerskim poslom, u neko buduće vreme i na mnogo višem nivou nego sada. Drugi razlog je što sam se često povređivao na terenu. Više puta sam imao problema sa ligamentima kolena. Srećom, nedovoljno da budem operisan, ali dovoljno da sebi postavim pitanje – šta meni ovo treba. Trenerski posao mi je lep i zaista volim njime da se bavim – ističe Marko Jović.

     

    On trenira prvu takmičarsku generaciju, a to je generacija pionira 2007/2008. godište. U ekipi ima oko 25 dečaka, koji su ovih dana sa trenerom otišli na pripreme.

     

    marko jović

     

    Poseduje trenersku licencu

     

    Osim što poseduje trenersku licencu, Marko je inače završio žurnalistiku na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu i trenutno je na masteru. Jedno kraće vreme se bavio sportskim novinarstvom, pišući za nekoliko informativnih portala ali, kako ističe, nije se pronašao u tom zanimanju. Dodaje da mu profesija trenera mnogo više prija.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Planovi za naredni period su da se u potpunosti posvetim ovoj ekipi. Najvažnije mi je da klinci sa kojima radim budu zadovoljni i da budu srećni što dolaze na treninge. Želim da pružim sve od sebe, da ih što više naučim fudbalu i tome da budu pravi sportisti, odnosno dobri momci. Rezultat u omladinskim kategorijama, po mom mišljenju, i nije mnogo važan. Poenta je da deca nauče da igraju fudbal i da sutra, kad dođu do seniorske kategorije, budu formirani igrači, a pre svega formirani ljudi. Moj cilj je da svi zajedno radimo na tome, pa dokle doguramo – završava razgovor Marko Jović.

     

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport