• Maja Ognjenović predložena za visoku funkciju u svetskom sportu

    Proslavljena zrenjaninska odbojkašica Maja Ognjenović kandidatkinja je za člana Sportske komisije Svetske odbojkaške federacije (FIVB). Kapitena ženske reprezentacije Srbije za tu funkciju predložio je Odbojkaški savez Srbije.   Da je Maja Ognjenović kandidat ispred naše zemlje potvrdila je Svetska odbojkaška federacija. FIVB je saopštila spisak od 16 kandidata za Sportsku komisiju, koje su predložile nacionalne […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Maja Ognjenović predložena za visoku funkciju u svetskom sportu

    Proslavljena zrenjaninska odbojkašica Maja Ognjenović kandidatkinja je za člana Sportske komisije Svetske odbojkaške federacije (FIVB). Kapitena ženske reprezentacije Srbije za tu funkciju predložio je Odbojkaški savez Srbije.

     

    Da je Maja Ognjenović kandidat ispred naše zemlje potvrdila je Svetska odbojkaška federacija. FIVB je saopštila spisak od 16 kandidata za Sportsku komisiju, koje su predložile nacionalne federacije.

     

    Glasanje za 10 članova Sportske komisije FIVB obaviće se u drugoj polovini januara. Glasaće odbojkašice i odbojkaši online, preko platforme FIVB.

     

    Na spisku kanidata nalazi se 16 igračica i igrača iz odbojke i bič voleja.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Poseta čelnika Rukometnog saveza Srbije uoči gostovanja reprezentacije

     

    Pored Maje Ognjenović, kandidati iz odbojke su Milagros Kabral de la Krus iz Dominikanske Republike, Neslihan Demir Guler iz Turske, Malgoržata Glinka Mogental iz Poljske, Džordan Larson iz SAD, Polina Rahimova iz Azerbejdžana, Sem Dero iz Belgije i Samjuele Papi iz Italije.

     

    Iz bič voleja kandidati su Luiz Bouden iz Australije, Madelejn Mepelink iz Holandije, Marketa Slukova iz Češke, Anuk Verže Dupre iz Švajcarske, Čen Šue iz Kine, Džošua Binstok iz Kanade, Julijus Brink iz Nemačke i Delsiu Soares iz Mozambika.

     

    Sportska komisija FIVB imaće 10 članova, pet će izabrati igrači glasanjem, a pet će odrediti Ari da Silva Grasa Filjo, predsednik FIVB.

     

    Sportska komisija će imati po pet članova oba pola i istovremeno po pet članova iz odbojke i bič voleja.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport